Elevii arădeni vor avea parte în această iarnă de trei săptămâni de vacanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Şcoala Generală nr 18 Avram Iancu au venit astăzi la şcoală după programul normal
Elevii de la Şcoala Generală nr 18 Avram Iancu au venit astăzi la şcoală după programul normal

Mai mult de jumătate din copiii care învaţă în şcolile arădene au rămas acasă. Materia  pierdută va fi recuperată după sărbători, în weekenduri sau prin prelungirea orelor din cursul săptămânii. Majoritatea elevilor arădeni au intrat de astăzi în vacanţă.

Măsura vine odată cu legea aplicată de către Ministerul Educaţiei privind reducerea salarizării cadrelor didactice. Zilele fără plată ale profesorilor i-au bucurat pe mai toţi elevii care spun că niciodată nu au mai avut parte de trei săptămâni de vacanţă de iarnă.

„Vineri a fost ultima zi de şcoală. Am fost anunţaţi de două săptămâni că o să primim vacanţa mai repede pentru că profesorii trebuie să stea acasă, neplătiţi”, a spus în această dimineaţă Roberta Safta, elevă în clasa a X-a la Liceul Iuliu Maniu din Arad.

Vacanţă împiedicată de gripa nouă

Există profesori care nu au rămas astăzi acasă şi vin la ore, cu toate că nu vor primi niciun ban pentru cursurile ţinute. Majoritatea liceelor care îşi desfăşoară astăzi programul normal de lucru sunt cele care au fost afectate de noul virsul gripal.

„Este vorba despre Colegiul Naţional Moise Nicoară, Şcoala Avram Iancu, Liceul German şi multe altele. Cadrele didactice de aici au anunţat că vor veni la ore pentru a recupera materia deja pierdută în perioada în care au fost în carantină din cauza gripei porcine. Sunt mult mai multe licee, însă, care au intrat în vacanţă”, a declarat în această dimineaţă Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct. De asemenea, inspectorii şcolari au mai spus că în toată această perioadă de vacanţă, toate şcolile din Arad vor fi supuse unei dezinfecţii pentru a preveni răspândirea noului virus gripal.

În ceea ce priveşte materia pe care o vor pierde elevii ce au intrat de astăzi în vacanţă, Nicolae Pellegrini a mai spus că toate cadrele didactice care au rămas acasă au depus la Inspectorat un plan de recuperare a orelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite