Cu ce înfundă românii cel mai des canalizarea orașului. Un produs a devenit dușmanul de temut
0Servețelele umede au devenit dușmanul celor de la Companiile de Apă din România. Spunem dușmanul, deoarece sunt cel mai mare pericol pentru sistemul de canalizare.
„Nu le mai aruncați în toaletă” este mesajul Companiei de Apă Arad către populație.
Zilele trecute angajații Companiei de Apă Arad au intervenit în una din zonele cu probleme din Arad, unde, periodic, sistemul de canalizare se înfundă din cauza șervețelelor umede. În timpul intervențiilor din cartierul Micălaca, zona străzilor: Alba Iulia, Nucet, Sighișoara, aceștia au îndepărtat cantități foarte mari de șervețele umede din canale.
„Compania de Apă Arad atrage din nou atenția: toate tipurile de șervețele umede, atât cele pentru igiena mâinilor cât și cele pentru igiena intimă sau cele destinate bebelușilor, trebuie aruncate în coșul de gunoi. Șervețelele umede nu se dizolvă în apă și ajung să se depună pe conducte, blocând funcționarea stațiilor de pompare ape uzate. Compania de Apă Arad intervine de fiecare dată când sunt constatate disfunctionalități”, a declarat Monica Iovan, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad.
Ce nu trebuie aruncat niciodată în vasul de toaletă:
Șervetele de hârtie: textura acestor servețele este diferita de cea a hârtiei igienice și nu se dezintegrează la fel de ușor.
Șervetele umede demachiante: acestea sunt una dintre principalele cauze ale înfundării canalizarii, pentru că nu se dizolva în apă și, în timp, în combinație cu grăsimi și alte reziduuri, blochează țevile.
Șervetelele umede pentru bebeluși
Prezervativele: latexul din care sunt confecționate prezervativele nu este un material biodegradabil, astfel că poate cauza probleme majore țevilor de scurgere.
Tampoanele și absorbantele
Lentile de contact
Bețișoarele de urechi
Medicamentele expirate sau de care nu mai este nevoie
Mucurile de țigări
Guma de mestecat
Nisipul din litiera pisicii, deoarece poate conține un parazit periculos, Toxoplasma gondii, care, odată ajuns în apa din vasul de toaleta, poate contamina apele reziduale.
Uleiul alimentar uzat