Cu ce înfundă românii cel mai des canalizarea orașului. Un produs a devenit dușmanul de temut

0
Publicat:

Servețelele umede au devenit dușmanul celor de la Companiile de Apă din România. Spunem dușmanul, deoarece sunt cel mai mare pericol pentru sistemul de canalizare.

Șervețelele umede, dusmanul numărul unu FOTO Compania de Apă
Șervețelele umede, dusmanul numărul unu FOTO Compania de Apă

 „Nu le mai aruncați în toaletă” este mesajul Companiei de Apă Arad către populație.

Zilele trecute angajații Companiei de Apă Arad au intervenit în una din zonele cu probleme din Arad, unde, periodic, sistemul de canalizare se înfundă din cauza șervețelelor umede. În timpul intervențiilor din cartierul Micălaca, zona străzilor: Alba Iulia, Nucet, Sighișoara, aceștia au îndepărtat cantități foarte mari de șervețele umede din canale.

Compania de Apă Arad atrage din nou atenția: toate tipurile de șervețele umede, atât cele pentru igiena mâinilor cât și cele pentru igiena intimă sau cele destinate bebelușilor, trebuie aruncate în coșul de gunoi. Șervețelele umede nu se dizolvă în apă și ajung să se depună pe conducte, blocând funcționarea stațiilor de pompare ape uzate. Compania de Apă Arad intervine de fiecare dată când sunt constatate disfunctionalități”, a declarat Monica Iovan, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad.

Ce nu trebuie aruncat niciodată în vasul de toaletă:

Șervetele de hârtie: textura acestor servețele este diferita de cea a hârtiei igienice și nu se dezintegrează la fel de ușor.

Șervetele umede demachiante: acestea sunt una dintre principalele cauze ale înfundării canalizarii, pentru că nu se dizolva în apă și, în timp, în combinație cu grăsimi și alte reziduuri, blochează țevile.

Șervetelele umede pentru bebeluși

Prezervativele: latexul din care sunt confecționate prezervativele nu este un material biodegradabil, astfel că poate cauza probleme majore țevilor de scurgere.

Tampoanele și absorbantele

Lentile de contact

Bețișoarele de urechi

Medicamentele expirate sau de care nu mai este nevoie

Mucurile de țigări

Guma de mestecat

Nisipul din litiera pisicii, deoarece poate conține un parazit periculos, Toxoplasma gondii, care, odată ajuns în apa din vasul de toaleta, poate contamina apele reziduale. 

Uleiul alimentar uzat

Șervețelele aruncate de cei care locuiesc în Micălaca FOTO Compania de Apă
Șervețelele aruncate de cei care locuiesc în Micălaca FOTO Compania de Apă
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite