Contoare inteligente pentru apă potabilă într-un județ din Transilvania. Consumul va putea fi citit de la distanță

0
Publicat:

Operatorul regional care furnizează și prestează servicii de alimentare cu apă și de canalizare în județul Alba, Apa CTTA Alba, cumpără peste 13.800 de contoare inteligente, care permit citirea la distanță.

Consumul de apă va putea fi citit de la distanță FOTO Adevărul
Consumul de apă va putea fi citit de la distanță FOTO Adevărul

Valoarea totală a licitației este estimată la 9.876.516 de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, se vor achiziționa contoare ultrasonice de apă, un stand de verificare contoare, licență software pentru citirea contoarelor, terminale portabile și soft citire inclusiv accesorii.

Procedura se referă la achiziția a 13.877 contoare pentru apă rece, a unui stand de verificare a acestrora, a unei licențe software de citire a datelor de pe contoare și a șase terminale portabile și soft citire contoare cu accesorii.

Contoarele de apă rece vor funcționa pe principiu de măsură ultrasonic, fără piese în mișcare. Acestea vor fi echipate cu modul radio incorporat și modul configurabil prin unde radio.

De asemenea, contoarele vor putea generala alarme: data și ora evenimentului și durata acestuia, spargere conductă, curgere inversă, sesizare conductă goală. Bateria de alimentare a contorului va avea o autonomie de minim 10 ani.

Aplicația va avea un meniu simplu, bazat pe pictograme, iar interfața de utilizare va fi tradusă în limba română. Aplicația pentru managementul datelor provenite de la contoare va putea fi utilizată pentru un număr de maxim 20.000 de contoare.

În cadrul aplicației, contoarele vor fi afișate atât sub formă tabelară, cât și sub forma unor simboluri atașate unei hărți și vor putea fi organizate în grupuri.

Apa CTTA Alba gestionează serviciul de furnizare a serviciilor de apă potabilă și canalizare la nivelul județului Alba. Acționariatul societății este format din Consiliul Județean Alba și consiliile locale din cele 11 municipii și orașe ale județului Alba (Alba Iulia, Abrud, Aiud, Baia de Arieș, Blaj, Câmpeni, Cugir, Teiuș, Zlatna, Ocna Mureș, Sebeș). Societatea are șapte sucursale fără personalitate juridică.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite