Ce spune Dan Negru despre Ioan Slavici și pe cine s-a supărat celebrul moderator TV

0
Publicat:

Este cunoscut faptul că Dan Negru pune fotografii din zonele pe care le vizitează și de cele mai multe ori scrie și un mesaj specific. Trecând prin județul Arad acesta s-a oprit la statuia scriitorului Slavici.

Dan Negru la statuia lui Slavici FOTO Facebook Dan Negru
Dan Negru la statuia lui Slavici FOTO Facebook Dan Negru

Dan Negru și-a făcut un selfie și a scris următoarele rânduri:

„Trec de multe ori pe aici pentru că soția mea e din locurile astea. Aproape de Arad, nu prea departe de Timișoara. O doamnă care e invitată la toate tv de știri și care înțeleg că a fost și profesoară cândva l-a făcut "idiot" pe Slavici când a aflat că s-a dat la bac. Moderatorul a tăcut. Nu-i bai ! Slavici i-ar fi privit cu «superioară îngăduință». Așa l-a descris prietenul lui,Gala Galaction pe epitaful de pe piatra de mormânt: «Primește Doamne în cămările drepților pe dreptul Ioan Slavici care a trecut prin viața asta cu rară înțelepciune și superioară îngăduință». Într-un august, așa cum e ăsta, a murit. La 98 de ani de atunci, aproape de centenar, noi îl înjurăm prin televiziuni”.

Postarea a strâns sute de comentarii și mii de likuri.

Aș vrea să vă întreb în câte sute de ani se va mai naște un Eminescu, un Rebreanu, un Slavici, un Sadoveanu și mulți mulți alții față de scriitorii de acum care scriu și nu înțeleg nimic dintr-o carte?”.

Cred că mulți nici nu știu cine a fost Slavici, de citit operele acestuia nici atât, dar să denigrezi aceste valori ale noastre este un act josnic și de condamnat”, sunt doar două dintre comentarii. 

Ioan Slavici s-a născut la Șiria 

Ioan Slavici a fost scriitor, jurnalist, pedagog român și membru corespondent al Academiei Române. Considerat un „instrument de observație excelent” al mediului rural, potrivit spuselor criticului George Călinescu, Slavici este unul dintre cei mai cunoscuți autori.

Ioan Slavici s-a născut la data de 18 ianuarie 1848 la Șiria, județul Arad și a fost al doilea copil al cojocarului Sava Slavici și al Elenei Slavici.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite