Ambuteiajele blochează parcările magazinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la construirea noului pasaj de pe DN7, şoferii au găsit o altă soluţie. Parcările hypermarket-urilor s-au transformat în şosele ocolitoare pentru automobilele care circulă pe drumul naţional.

Un haos general. Aşa poate fi descrisă circulaţia pentru şoferii care tranzitează zi de zi sau ocazional Drumul Naţional 7, respectiv intrarea în municipiu dinspre Vladimirescu. După ce se formează coloane care se întind pe mai mulţi kilometri, din cauza barierei la trecerea de cale ferată din zonă, şoferii mai au de trecut un hop: cozile interminabile la semafoare. Blocajul din trafic se transformă într-o adevărată nebunie, mai ales în sensul giratoriu, acolo unde prea puţini reuşesc să se încadreze pe banda corespunzătoare.

Ambuteiajul la care sunt obligaţi să participe, chiar şi fără voie, îi determină pe tot mai mulţi dintre şoferi să scurteze aşteptarea traversând parcările hypermarket-urilor din zonă. Angajaţii magazinului spun că nu le pot interzice şoferilor să tranziteze parcarea pentru a ajunge în zona blocurilor ANL, doar dacă vehiculele pe care aceştia le conduc depăşesc limita de tonaj înscrisă pe semnele de circulaţie instalate în perimetru.

„Dacă am închide poarta care asigură accesul din parcarea magazinului, traficul din zonă ar fi paralizat cu totul. Îi întoarcem din drum numai pe şoferii care încearcă să scurteze drumul prin parcare la volanul unor autovehicule mai grele de 3,5 tone. Asta e situaţia cam de o jumătate de an”, a mărturisit Sorin Oprişan, unul dintre angajaţii magazinului a cărui parcare a devenit singura scurtătură către oraş.

Cauze multe, soluţii deloc
Bariera la nivel de cale ferată, gropile din asfalt sau pur şi simplu numărul tot mai mare de autovehicule care tranzitează această porţiune de drum, toate au ajuns să fie responsabile pentru haosul care persistă de mai mult de jumătate de an. Însă, până la caniculă, problema nu i-a afectat atât de mult pe şoferi. „Devine tot mai greu de suportat”, a spus Cristian Măciun, transportator. ;

Încă un an de ambuteiaje şi trafic intens pe DN7
Şoferii mai au de îndurat cel puţin un an chinul traficului dinspre Vladimirescu spre municipiul Arad. „Pasajul denivelat peste centura de ocolire Arad DN7 km 540+248 peste calea ferată Arad - Bucureşti va avea o lungime de 722 metri şi va avea inclusiv piste pentru ciclişti. Jumătate din suma necesară este cuprinsă în bugetul din 2011, iar cealaltă jumătate în bugetul pe 2012, când lucrarea va fi gata cu siguranţă”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat al Ministerului Transporturilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite