Alin Neag este îndrăgostit de cântecul bănăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dorit de mic copil să devină celebru pe plan muzical, bunica lui fiind cea care l-a învăţat să cânte. Astăzi, Alin se laudă cu zeci de diplome şi premii.

PROFIL
Născut: 23.05.1993, Ineu, judeţul Arad
Studii: Elev la Colegiul
Naţional Economic din Arad
Familie: necăsătorit

Povestea lui Alin începe în urmă cu 13 ani, când îndrumat de familie, s-a apucat de cântat. Tânărul a învăţat să-şi pună în valoare talentul vocal de la bunica lui, care obişnuia să cânte în fiecare seară diferite doine şi cântece specifice zonei Banatului. Pentru că face parte dintr-o zonă a Podgoriei Aradului, din satul Galşa, Alin a învăţat fără probleme cele mai cunoscute melodii ale interpreţilor de acolo.

Debut la patru ani
Tânărul arădean îşi aduce aminte că prima melodie pe care a interpretat-o a fost pe când avea vârsta de patru ani. „Am cântat o melodie a regretatului solist Muntean Drăgan. Am avut emoţii mari, dar în momentul în care toţi m-au aplaudat, am simţit că încep să calc pe urmele soliştilor adevăraţi de muzică populară. Mi-am propus încă de atunci să devin celebru”, îşi aduce aminte Alin Neag. În anii gimanziului, Alin a fost sfătuit de dascăli săi se apuce şi de dans. Astfel, tânărul a început să participe la toate serbările organizate în sat şi ca solit, şi ca dansator. „În clasa a cincea l-am cunoscut pe profesorul Victor Şofrag, care m-a încurajat şi mi-a spus că am şanse mari să mă lansez pe plan muzical. El a fost cel care mi-a recomandat să vin la Palatul Copiilor din Arad, la secţia de canto popular”, a continuat solistul.

A colaborat cu trupa Rapsodia
Timp de patru ani Alin venea zilnic la repetiţii alături de alţi copii talentaţi. În momentul în care a absolvit şcoala generală, el s-a înscris la Şcoala Populară de Artă. Doi ani mai târziu, tânărul a fost primit în Ansamblul Şiriana. Succesul lui Alin nu s-a oprit însă aici. Visul lui începea să devină realitate, astfel că tânărul a început să cânte alături de cunoscuta trupă Rapsodia din Arad. „Am avut onoarea să cânt alături de Gabi Gheorghe şi Ioana Luguzan Rozin. Împreună cu formaţia Rapsodia am participat la mai multe evenimente culturale, atât pe plan local, naţional, cât şi internaţional”, a explicat adolescentul.

Premii şi diplome
De-a lungul anilor, Alin Neag a câştigat şi numeroase premii şi diplome pe care acum le păstrează cu sfinţenie. Costumele în care Alin apare la evenimente au fost primite de la sponsori. Alin îşi doreşte ca, după ce va absolvi liceul, să se înscrie la Conservator şi să-şi continue activitatea în acest domeniu.

Întrebări şi răspunsuri
Ce interpreţi de muzică populară îţi plac?
Ascult cu mare drag melodiile lui Nicu Novac şi ale Corneliei Căpraru Roman. Ei doi se numără printre idolii mei, ca să spun aşa.

Ce spun colegii tăi despre pasiunea ta?
Unii mă felicită şi mă pun să le cânt în pauze, în timp ce alţii spun că nu sunt interesaţi de acest gen de muzică.

Ce-i place
Alin Neag a mărturisit că cel mai mult îi place muzica populară cu înţeles. Când nu e la şcoală face repetiţii şi învaţă câte-o cântare nouă. Tânărul a mai spus că îi place să participe la evenimente, să fie în centrul publicului şi mai ales să fie aplaudat. „Îmi place să văd că munca mea este apreciată”, a răspuns Alin.

Ce nu-i place
Tânărul a recunoscut că nu-i plac sub nicio formă manelele, oamenii invidioşi şi persoanele care îi vor răul. Alin Neag a mai spus că nu îi place când cineva are ciudă pe el  şi pe munca lui.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite