Aglomeraţie mare la coaforul căţeilor, de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreţinerea patrupedelor scoate bani grei din buzunarele stăpânilor care îşi duc animalele dragi la salon. O vizită în saloanele speciale, dedicate câinilor sau pisicilor, poate costa până la un salariu mediu lunar, în funcţie de cerinţele proprietarului.

Crescătorii de animale susţin că cele mai costisitoare rase sunt ciobăneştii germani şi rotweilerii. În cazul în care exemplarele participă şi la concursuri, costurile cresc exponenţial. Tot mai mulţi arădeni aleg să aibă pe lângă casă câte un exemplar de câine de rasă. Costurile creşterii unui căţel au devenit mai mari, mai ales dacă stăpânii îşi doresc să participe cu patrupedele lor şi la competiţiile organizate de către Asociaţiile Chinologice.

Coafuri excentrice

Pe parcursul unui concurs, căţeii sunt pieptănaţi, pudraţi cu tot felul de prafuri şi chiar parfumaţi de către stăpânii lor. Crescătorii spun că ogarii ies puţin din tiparul clasic astfel că în cadrul unei competiţii, aceştia trebuie să fie lustruiţi cu perii speciale. „În cazul ogarilor, coafurile pot fi unele excentrice cu fundiţe şi codiţe, deoarece această rasă are blană stufoasă”, a mărturisit Gabriel Rotar. Tol el spune că prin folosirea unui cărbune special se poate uşor acoperi o rană mai veche a câinelui. „Acest truc dă de fiecare dată rezultate şi costă doar 15 lei”, a spus crescătorul de câini.

Un alt crescător a mărturisit că lunar scoate din buzunar aproape 700 de lei pentru îngrijirea câinelui. „Un câine trebuie hrănit bine, adus la medic tot la trei luni şi să aibă un climat cât mai sănătos. Înainte de sărbători trebuie înfrumuseţaţi şi ei”, a explicat Sorin Ardeu. Crescătorii patrupedelor de rase spun că înainte de un concurs, pregătirile sunt cu mult mai costisitoare, ajungând şi la 500 de lei.

300 de lei o şedinţă la coafor


„Dacă pentru unii este o ciudăţenie, pentru noi lucrurile sunt cu totul normale. Căţeii la rândul lor sunt spălaţi cu şampon, alintaţi cu balsam şi parfumuri, tunşi, frezaţi şi cu unghiuţele tăiate. Pentru acest lucru cheltui aproximativ 300 de lei”, a încheiat o altă crescătoare, Daniela Nemeş din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite