Whiskey de Ciolăneşti. Peste 2500 de sticle cu băutură contrafăcută au fost vândute pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au descins ieri la Ciolăneşti, având indicii că într-o gospodărie din localitate funcţionează o fabrică ilegală de alcool. Într-o casă din localitate  oamenii legii au dat peste o  instalaţie artizanală, cu ajutorul căreia opt contrabandişti produceau alcool pe care-l îmbuteliau în sticle de whiskey.

Afacerea era una de familie, iar capul contrabandiştilor a fost depistat în persoana unui tânăr din Bucureşti. Instalaţia artizanală s-a găsit în casa părinţilor tânărului bucureştean.

La Ciolăneşti s-au îmbuteliat peste 2500 de sticle cu whisky contrafacut. La prima vedere, sticlele cu etichete originale de  mărcile  JB si Jack Daniels păreau a fi originale. Ancheta a scos la iveală că autentice erau, de fapt, doar sticlele, nu şi conţinutul. Contrabandiştii adunau sticlele goale de whisky de la cluburi din Alexandria şi Bucureşti. La Ciolăneşti sticlele erau umplute cu un alcool dubios , amestecat cu coloranţi.

În urma perchezitiilor de ieri , politistii au găsit, pe lângă dispozitivul improvizat folosit de falsificatori să încarce sticlele, şi o parte din substantele folosite de aceştia. Este vorba despre îndulcitori, arome si  alcool îmbuteliat în sticle, fără etichete şi fără timbre. După bănuielile anchetatorilor, alcoolul pare fi adus din afara ţării.

Sticlele de whisky contrafacut erau puse în vânzare pe internet la preţul de 35 de lei. Câteva mii de cumpărători s-au lăsat păcăliţi de preţul mic al băuturii şi au achiziţionat whisky de Ciolăneşti. Cazul a ajuns în atenţia poliţiei, după ce un cumpărător nemulţumit a reclamat faptul că băutura are un gust dubios.

În urma deschiderilor de la Ciolăneşti, oamenii legii au avut opt mandate de arestare.

 Marfa a fost confiscata de agentii de la Directia Generala a Vamilor. Potrivit anchetatorilor, se vor cere teste de laborator pentru a se vedea  dacă sănătatea celor care au consumat băutura a fost pusa în pericol. În acest caz, prejudiciul a fost estimat la peste 100.000 de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite