Viitorii şcolari din Teleorman sunt evaluaţi de psihologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţele alexăndrene rămân fără copii
Grădiniţele alexăndrene rămân fără copii

A început evaluarea copiilor pentru clasa pregătitoare. Părinţii care doresc să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare sau în clasa I îl pot programa pentru evaluarea psihosomatică. Evaluarea se va face în prezenţa părintelui sau a tutorelui legal şi va dura 10 minute.

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor care vor fi înscrişi la clasa pregătitoare şi în clasa I în anul şcolar 2012-2013 se realizează în Teleorman, în perioada 20-29 februarie. În fiecare oraş din judeţ este un centru de evaluare. Înainte de a se prezenta cu copilul la centru, părinţii trebuie să obţină o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă că preşcolarul este apt pentru şcoală.

În Teleorman au fost stabilite cinci centre de evaluare la Alexandria, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Videle şi Zimnicea. Programările se fac la CJRAE Teleorman, de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Stabilirea clasei în care va fi înscris copilul se face în funcţie de vârsta celui mic, de participarea sau neparticiparea anterioară a acestuia la educaţia preşcolară, de dezvoltarea psihosomatică a copilului şi de opţiunea părinţilor.

Conform legii, copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2012 inclusiv vor fi înscrişi în clasa I, cei care împlinesc 6 ani până la aceeaşi dată inclusiv vor fi înscrişi în clasa pregătitoare. Aceştia din urmă, însă, pot fi înscrişi în clasa I, la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă în acest an şcolar sunt în grupa mare sau pregătitoare de la grădiniţă sau dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite