Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman a pichetat Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La manifestare au fost prezenti aproximativ 20 de sindicalişti
La manifestare au fost prezenti aproximativ 20 de sindicalişti

Câţiva profesori sindicalişti de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman, afiliat  FSI ” Spiru Haret”, s-au adunat, azi dimineaţă, în faţa Prefecturii Teleorman pentru a picheta instituţia şi a atrage atenţia asupra  problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc.

Acţiunea face parte din campania intitulată ” Apel pentru Educaţie”, iniţiată de FSI ” Spiru Haret” la care este afiliat şi SIP Teleorman.  

Sindicaliştii din cadrul SIP Teleorman, puţini la număr, şi-au expus nemulţumirile legate de starea actuală a învăţământului. Lista de revendicări înaintată Prefecturii Teleorman a cuprins : modificarea legii învăţământului, o lege a salarizării personalului didactic, alocarea unui procent de 6% din PIB, debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar, executarea sentinţelor judecătoreşti, deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice, eficientizarea cheltuielilor privind investiţiile în infrastructură. 

Sindicaliştii vor continua protestele, după calendarul stabilit la nivel federaţiei. 

Următoarea acţiune va avea loc în data 1 octombrie şi va consta într-o întâlnire cu parlamentarii de Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite