Secţia de Tir de la Clubul Sportiv Teleorman-36 de medalii la campionatele naţionale din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medaliaţii de la secţia de tir a CST
Medaliaţii de la secţia de tir a CST

După 25 de ani de performanţe şi medalii, Secţia de Tir de la CS Teleorman continuă să fie cea mai reprezentativă secţie a clubului. La campionatele naţionale din 2015, copiii de aici , antrenaţi de Magdalena  Dudeanu şi Irina Luca au câştigat 36 de medalii.

Rezultatele de excepţie ale secţiei au fost prezentate  cu prilejul unei conferinţe de presă la care au participat medaliaţii, antrenoarele Magdalena  Dudeanu şi Irina Luca şi directorul Clubului Sportiv Teleorman , Emanoil Stoica.

Manole Roxana, Stan Andreea, Petrilă Florentina, Puran Rebeca, Bulumac Cristiana, Gherghiceanu Ana Maria, Paţe Alexandru, Vilae Cătălin şi Nedelcu Liviu, tiriştii antrenaţi de Magdalena Dudeanu au câştigat anul acesta 33 de medalii, dintre care 15 medalii individual şi 18 medalii cu echipa. Palmaresul lor din 2015 cuprinde 17 medalii de aur, 7 de argint şi 9 de bronz. Performanţa secţiei de tir a fost completată şi de  Anghel Cosmina, Gigina Cristiana şi Anca Liţeanu, copiii antrenaţi de Luca Irina, care au câştigat anul acesta 3 medalii la echipă, dintre care două de argint şi una de bronz.

”Secţia de Tir este secţia cea mai reprezentativă a clubului. Au câştigat 36 de medalii cu un grup de sportivi care s-a pregătit şi care, în continuare, reprezintă perspectivă pentru performanţă şi marea performanţă, mă refer la pistol şi nu mai puţin la skeet, acolo unde performanţele sunt foarte bune anul acesta”, a spus directorul CST Teleorman, Emanoil Stoica.

O performanţă deosebită a avut anul acesta Andreea Stan, o elevă de 17 ani care după ce a câştigat tot ce se putea câştiga la juniori,  de şase ori campionă naţională, a ajuns în competiţia pentru senioare şi şi-a întrecut antrenoarea, la proba de baraj.

”Una dintre cele mai valoroase sportive Stan  Andreea a reuşit medalia la senioare în detrimentul profesoarei Dudeanu Magdalena . A reuşit la baraj să o întreacă la mustaţă pe doamna profesoară”, a amintit directorul clubului.

În spatele performanţei copiilor de la secţia de TIR se află o muncă imensă. ”N-au avut vacanţă, au stat cu orele la poligon  şi s-au antrenat pentru a aduce performaţe, pentru ei în primul rând. Sunt copii foarte buni, cu minţi ascuţie, copii care doresc cu orice preţ să urce pe podium”, a declarat antrenoarea Magdalena Dudeanu.

La rândul lor, medaliaţii au recunoscut că fără ajutorul şi efortul depus de antrenori, n-ar fi reuşit să atingă această performanţă Medaliata Andreea Stan a ţinut să mulţumească, în special, antrenoarei sale:” Este întotdeauna alături de noi, are peste 50% din merit pentru rezultatul pe care noi îl dobândim la concursuri”.

Rezultatele din acest an au impus  doi dintre sportivii de la secţia de Tir  Teleorman,  pe Paţe Alexandru şi Andreea Stan, în lotul naţional.

Sportiva Roxana Manole de la skeet este, de asemenea, în lotul olimpic.

Performanţele nu se vor opri aici, pentru că aşa cum spun antrenorii medialiaţii din acest an îşi vor continua drumul şi pregătirea către podimurile de premiere. ”Îndrăznesc ca şi specialist să spun că anul viitor, cel puţin cu Andreea Stan, vom păşi în campionatele internaţionale, cel puţin la proba de glonţ, unde ea excelează. A reuşit două medalii de bronz la campionatele naţionale de senioare din acest an. Pentru asta am antrenat-o, pentru a mă depăşi ca şi performanţă. Rezultatele o obligă pe mai departe”, a spus antrenoarea Dudeanu despre Andreea Stan.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite