S-a dat startul preselecţiei pentru Festivalul de Teatru Tânăr ”Ideo Ideis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Ideo Ideis se va desfăşura în perioada 8-14 august la Alexandria (sursă foto: Facebook Ideo Ideis)
Festivalul Ideo Ideis se va desfăşura în perioada 8-14 august la Alexandria (sursă foto: Facebook Ideo Ideis)

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a deschis preselecţia pentru secţiunea non-competitivă “Spectacole de Teatru Tânăr” din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului, care va avea loc anul acesta în perioada 8-14 august, la Alexandria.

Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

Orice trupă de liceeni din ţară se poate înscrie pentru a juca pe scena Festivalului de Teatru Tânăr ” Ideo Ideis” de la Alexandria.  

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului aduce şi noutăţi. Potrivit organizatorilor, începând cu această ediţie, fiecărei trupe participante i se va aloca un mentor – un profesionist din lumea teatrului – care o va ghida şi va oferi feedback, întregind astfel conceptul de mentorat propus de Ideo Ideis. Printre mentorii de anul acesta se numără Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu. Trupele se pot înscrie până pe 27 mai pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Celor 8 trupe selectate din ţară li se va adăuga o trupă locală, câştigătoarea Festivalului “Pauza de teatru” din Alexandria. Selecţionerii trupelor sunt Andreea Borţun (regizor/scenarist, co-preşedinte Ideo Ideis), Alexandru Ion (actor, co-preşedinte Ideo Ideis), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director Ideo Ideis), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director Ideo Ideis), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator spectacole Ideo Ideis) şi Sabina Brânduşe (actriţă, coordonator al departamentului relaţii trupe Ideo Ideis).

Liceeni care vor participa la festival vor avea  un program zilnic de workshopuri de dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie, cât şi posibilitatea de a vedea spectacole de teatru profesionist şi de a participa la toate activităţile care se vor desfăşura la Alexandria pe perioada Ideo Ideis.

AlexandriaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite