Preotul de la Lada vrea să construiască o biserică nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Florin Danu apelează la bunăvoinţa oamenilor pentru a construi un nou lăcaş de cult în satul Lada. Actuala biserică, construită în urmă cu aproape 200 de ani, se află într-un stadiu avansat de degradare, iar o renovare nu este posibilă deoarece lăcaşul este declarat monument istoric

Biserica din satul Lada, comuna Tătărăştii de jos, a fost construită în anul 1823, iar în prezent, cu greu se mai poate sluji în ea din cauza stării avansate de degradare. În plus, biserica este foarte mică, pentru cei 400 de enoriaşi câţi are parohia. Din aceste motive, preotul paroh alături de enoriaşi a luat decizia de a construi o nouă biserică. Aceasta va avea hramul „Naşterea Maicii Domnului". „M-am gândit să construiesc o biserică nouă, mai mare, pentru enoriaşii din acest sat. Biserica veche are zidurile deteriorate, pline de crăpături şi nu putem avea garanţia că în anii următori va mai putea fi folosită. Nu o putem renova, pentru că este monument istoric. În plus, parohia are 400 de enoriaşi, iar în biserică, cu greu încap 50 de persoane", a spus preotul paroh, Florin Danu.

image

Preotul paroh Florin Danu, în altarul plin de crăpături al bisericii din Lada

Site de promovare a proiectului

Preotul a luat iniţiativă şi a început demersurile pentru derularea noului proiect. A obţinut terenul de la primărie şi a început prima fază a proiectului. Costul ridicat al construcţiei nu poate fi acoperit din veniturile Parohiei, aşa că a fost solicitat ajutorul oamenilor din comună. Şi Instituţia Prefectului Teleorman s-a implicat în sprijinirea acestui proiect. „Nu ne permitem să realizăm acest obiectiv din forţe proprii. Vom avea nevoie de sponsorizări. Am propus să strângem câte 100 de lei de la fiecare casă, însă aceşti bani vor ajunge doar pentru obţinerea autorizaţiilor şi realizarea celorlalte documente necesare. Mai avem unele promisiuni de la diverse instituţii, dar nu este nimic concret. Ne bazăm şi pe alţi oameni binevoitori care sperăm că se vor implica şi se vor oferi să ne ajute", a spus preotul paroh, care speră că până la sfârşitul anului 2011 să fie pusă piatra de temelie şi construcţia să fie adusă măcar până la cota zero.
Pentru ca iniţiativa proiectului să fie cunoscută de cât mai mulţi oameni, în speranţa de a găsi un sprijin, de orice fel, din partea acestora, a fost realizat un site de promovare: www.biserica-lada.ro. Site-ul cuprinde toate detaliile despre actuala biserică, despre proiectul aflat în defăşurare, precum şi o galerie foto cu biserica veche şi cu cea nouă. "Am realizat şi un site unde se pot găsi toate detaliile proiectului precum şi conturile unde se pot dona bani pentru ca visul nostru, al meu şi al enoriaşilor, să devină realitate. Cerem ajutorul tuturor celor care au posibilitatea să ne ajute", a mai sus preotul.

CASETĂ
Toţi cei interseaţi să ajute la ridicarea noului lăcaş de cult pot face donaţii în contul deschis la BCR: RO58RNCB0248106735870001

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite