Pregătiri pentru începerea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Şcolile din Teleorman sunt controlate, zilele acestea ,de echipe formate din inspectori şcolari şi reprezentanţi ai Prefecturii şi Direcţiei de Sănătate Teleorman.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în colaborare cu Prefectura şi Direcţia de Sănătate Teleorman efectuează zilele acestea controale la şcolile din judeţ pentru a verifica dacă unităţile sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar.

“Echipe de inspectori se deplaseazã deja în unităţile de învăţământ preuniversitar pentru a monitoriza autorizarea sanitară a acestora, situaţia pregătirilor, a stadiului igienizării pentru începutul noului an şcolar.Procesul este în derulare însă conducerea inspectoratului asigură faptul că 15 septembrie va fi o dată în care unităţile de învăţământ vor avea bune condiţii de primire a eleviilor şi cadrelor didactice. Acest proces se realizează în colaborare cu consiliile locale, iar monitorizarea o realizăm în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Teleorman, prof. Luminiţa Pinţur.

La unele şcoli din judeţ, igienizarea s-a încheiat deja, la altele procesul este, în continuare, în desfăşurare.

 La 15 septembrie îşi vor deschide porţile 368 de şcoli din Teleorman. Anul trecut, aproximativ 80 dintre unităţile şcolare existente în judeţ au funcţionat fără autorizaţii, în lipsa apei curente şi a canalizării, condiţii esenţiale pentru obţinerea avizului sanitar de funcţionare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite