Liberalii din fieful lui Dragnea refuză să-şi dea demisia din funcţiile de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul local Alexandria
Consiliul local Alexandria

În ciuda somaţiilor venite din partea preşedintelui PSD Teleorman, Liviu Dragnea, liberalii  rămaşi în funcţii de conducere în adminstraţia locală refuză să-şi dea demisia. Mai mult decât atât ei nu explud varianta acţionării în instanţă a foştilor colegi de uniunii, în cazul în care vor fi înlăturaţi din funcţiile de conducere.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD Teleorman a afirmat cu prilejul ultimelor două vizite în judeţ că aşteaptă demisiile liberalilor rămaşi la conducere în administraţie.”Noi ne aşteptăm, ştiindu-i oameni de onoare pe cei de la PNL ,sau cel puţin se autoproclamă ei, să-şi dea demisia şi din celelalte funcţii în care au fost numiţi. Noi aşteptăm încă”.

Potrivit şefului pesediştilor teleormăneni, liberalii nu mai pot rămâne la conducere în administraţie, alături de PSD, din moment ce se pregătesc să facă alianţă cu PDL-ul. ”Din moment ce PNL-ul din Teleorman nu a denunţat public alianţa cu PDL-ul, asta înseamnă că şi-o însuşesc, asta înseamnă că la nivel de judeţ ei fac alianţă cu PDL şi atunci o să îi sprijin să facă această alianţă, neputând să fie în alianţă şi cu noi şi cu PDL-ul. Drept urmare, la nivelul Consiliului Judeţean, domnul Ilie Bălan va pierde funcţia de vicepreşedinte,  de bunăvoie sau prin procedurile stabilite de lege, iar la  Primăria municipiului Alexandria cei doi viceprimari sunt de la PNL, le dorim succes în alianţa răului, alianţa pro- Băsescu, PNL-PDL.Acolo vor fi propuşi alţi doi consilieri locali pentru posturile de viceprimari”, a declarat Liviu Dragnea cu prilejul învestirii subprefectului de Teleorman.

Cei doi viceprimari penelişti ai Alexandriei nu vor să plece de la conducerea primăriei. Eduard Oprea şi Dan Dumitru Popescu nu au nicio intenţie să-şi dea demisia, în ciuda ruperii Uniunii Social Liberale şi a anunţatei alianţe PDL-PNL. Contactat telefonic, viceprimarul Eduard Oprea a declarat că nici nu se gândeşte să-şi dea demisia: ”Nici eu, nici Dan Dumitru Popescu nu intenţionăm să demisionăm. Cele două posturi de viceprimar de la Alexandria au fost negociate înainte de alegeri, de preşedintele PNL, Marin Almăjanu şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD. PNL-ului i-au revenit cele două posturi de viceprimar, iar PSD-ului, 10 posturi de consilier. Asta a fost înţelegerea.  Altfel, PSD-ul nu lua 10 posturi de consilieri. Dacă PSD-ul vrea să ne dea afară acum, e răspunderea lor, noi nu ne-o asumăm. Noi suntem dispuşi să ne ducem la capăt obligaţiile ce ne revin pe aceste funcţii, pentru că aşa au votat alexăndrenii”, a declarat viceprimarul penelist Eduard Oprea.

Decizia legată de nedepunerea demisiilor a fost luată la nivelul BPJ al PNL Teleorman, întrunit recent.

Vicepreşedintele liberal de la Consiliul Judeţean Teleorman , Ilie Bălan şi-a luat concediu până când se vor linişti lucrurile.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite