FOTO Incendiu şi atac terorist în Alexandria  Desfăşurare de amploare a ISU Teleorman în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
isu9

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a derulat, astăzi, în centrul Alexandriei, un exerciţiu de simulare a unui incendiu şi a unui atac terorist. Exerciţiul a presupus şi o intervenţie în cazul unui accident de circulaţie grav.

Hotelul Parc din centrul Alexandriei a fost locul de desfăşurare a a simulării de incendiu.“În ziua de 25 iunie, în jurul orei 11.30, din cauza neglijenţei unei persoane cazate într-o cameră de la etajul II a Hotelului Parc din municipiul Alexandria a izbucnit un incendiu violent, cu degajări mari de fum şi gaze toxice datorate materialelor combustibile existente la faţa locului şi tirajului format prin căile de acces şi golurile apărute. Din cauza incendiului, un număr de 5 turişti au rămas blocaţi la etajele superioare ale clădirii solicitând ajutor şi încercând să escaladeze pervazul ferestrelor datorită fumului şi flăcărilor care le ameninţau viaţa”. 

Acesta a fost  scenariul unui exerciţiului  desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman în zona centrală.

Pompierii au  realizat un dispozitiv de salvare a persoanelor rămase blocate la etajele superioare ale hotelului. Persoanele “rănite” au primit primul ajutor medical, cele cu probleme medicale majore au fost transportate la  Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria..

Exerciţiul a continuat cu simularea unui atac terorist. În timpul cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului şi condiţiilor care au favorizat evoluţia acestuia, în incinta restaurantului aflat la parterul hotelului a fost găsită o geantă diplomat suspectată că ar conţine material exploziv. A fost solicitat sprijinul Secţiei Judeţene de Informaţii Teleorman şi s-au luat măsuri de evacuare a personalului din zonă. Cu dispozitivul pirotehnic şi echipamentul din dotare, pachetul exploziv a fost scos în afara instituţiei şi neutralizat.

Cel de-al treile exerciţiu din cadrul amplei operaţiuni desfăşurate de ISU a constat în simularea unui accident de circulaţie. În imediata apropiere a hotelului a avut loc un accident de circulaţie, în care au fost implicate două autoturisme care nu au respectat regulile de interdicţie în zona afectată. Unul dintre autoturisme a fost avariat în proporţie de 50%, în interiorul acestuia fiind surprinsă o persoană ce necesită a fi descarcerată. Pompierii au acţionat pentru scoaterea rănitului din maşină, aceasta fiind transportat la spital.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite