Cresc facturile la apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luna aceasta, alexăndrenii vor plăti mai mult pentru apă rece şi canalizare, după ce consilierii locali au aprobat  vinerea trecută majorarea tarifelor.

Aleşii locali au decis, la finalul săptămânii trecute, creşterea cu 10,5% a tarifelor pentru un metru cub de apă potabilă şi cu 22,5% pentru canalizare. Dacă adăugăm la aceste majorări faptul că şi TVA-ul a crescut, rezultă o majorare semnificativă a facturii finale.
Astfel, de luna aceasta, alexăndrenii vor plăti 2,22 lei pentru un metru cub de apă potabilă şi 1,44 lei pe metru cub pentru canalizare-epurare, la care se adaugă TVA. Pentru o familie de la bloc, care consumă, în medie, 10 mc pe lună, factura la apă şi canalizare va fi de aproximativ 44 lei. Până acum, pentru acelaşi consum se plătea 36 lei. „ Nu e bine deloc că s-a scumpit şi apa. Ne doare sufletul, noi suntem cinci persoane, consumăm apă multă, mai ales cum vara. E groaznic. Nu ştiu ce ne vom face la iarnă, cînd va trebui să suportăm şi un preţ mai mare la căldură”, ne-a spus nemulţumită Alexandra Gheorghe Boboc, o pensionară de 56 de ani.

Preturile si tarifele la apa si canal cresc anual

Hotărârea consilierilor locali a fost luată în urma cererii operatorului SC Apa Serv Alexandria. „S-au avut în vedere creşterile în termeni reali în costul de operare în perioada iunie 2009-iunie 2010 care au fost de 10,5% la apă şi 22,5% la canal, la care se adaugă inflaţia din perioada respectivă, care a fost de 5,2%”, a justificat Adrian Băzăran, directorul societăţii. „Conform planului noi trebuie să creştem anual preţurile şi tarifele la apă şi canalizare, până în 2011. Aceasta a fost condiţia care ni s-a impus pentru derularea proiectului «Reabilitarea şi extinderea sistemului de apă şi canalizare în Teleorman», în valoare de 122 milioane euro. SC Apa Serv SA are o contribuţie de 4,6% din valoarea totală a proiectului”, a mai spus directorul Băzăran.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite