Cum să faci un mic dejun delicios pe bază de avocado pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micul dejun pe bază de avocado poate fi preparat în multiple variante FOTO: bunadimineata.ro
Micul dejun pe bază de avocado poate fi preparat în multiple variante FOTO: bunadimineata.ro

Fructul de avocado are foarte multe beneficii nutriţionale, iar prepararea sa este relativ uşoară, mai ales pentru micul dejun, fiind foarte hrănitor pentru copii. Un avantaj la avocado este acela că poate fi combinat cu numeroase brânzeturi, legume, cereale integrale sau chiar ouă. Iată mai jos câteva reţete simple cu avocado pentru micul dejun, reţete ce vor fi pe placul celor mici.

Este recomandat ca avocado să fie consumat la micul dejun şi deoarece conţine multe calorii, aproximativ 200 de calorii pentru o jumătate de fruct.

O primă reţetă foarte simplă este toastul-ul cu pastă de avocado. Concret, se ia un avocado, se taie pe din două şi se scoate miezul, care apoi se bate cu o linguriţă până ce devine o pastă uşor de întins pe pâine. Pasta rezultată se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie, cu puţin ulei de măsline şi apoi se întinde pe pâinea proaspăt prăjită.

O reţetă originală este oul copt în avocado. Înainte de a vă apuca de această reţetă, trebuie să încălziţi cuptorul la 220 de grade. Tăiaţi un avocado bine copt în două, îi scoateţi sâmburele şi scobiţi un pic în pulpă, ca să faceţi o adâncitură suficient de mare încât să poată încăpea un ou în ea. Spargeţi oul în scobitura din avocado şi puneţi deasupra sare şi  o linguriţă de brânză. Introduceţi jumătăţile de avocado în cuptor şi coaceţi-le timp de apriximativ 15 minute.

Un smoothie cu avocado, banană şi seminţe de chia este o altă combinaţie delicioasă pentru micul dejun pentru cei mici. Aveţi nevoie de o jumătate de avocado, o banană porivită ca dimensiuni, o jumătate de măr, o ceaşcă de lapte, două linguriţe de seminţe de chia şi-dacă doriţi ca smoothie-ul să fie mai dulce-puteţi adăuga o linguriţă de miere. Puneţi toate ingredientele în blender până când obţineţi un smoothie fin.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite