VIDEO Momentele de după un accident feroviar cu un autoturism blocat între bariere. Maşina, lovită în plin de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerea de cale ferată de la Blaj. Foto: captura video infoblaj.ro
Trecerea de cale ferată de la Blaj. Foto: captura video infoblaj.ro

O cameră video aflată pe un autoturism a surprins momentele de după accidentul de tren ce a avut loc joi seara la Blaj. Un şofer a rămas cu autoturismul blocat între bariere.

Şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 66 de ani din Blaj, a reuşit să se salveze la timp. Acesta a putut să iasă din maşină şi să se îndepărteze de calea ferată.

Autoturismul a fost distrus însă în totalitate în urma impactului cu trenul de persoane care circula pe ruta Bucureşti – Viena. Vinovat de producerea accidentului ar fi conducătorul auto, care nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea virajului peste liniile ferate şi a rămas blocat în momentul care au fost coborâte barierele.

Atât  şoferul, cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi cu aparatul etilotest, dar rezultatele au ieşit negative. Trenul a fost retras în gara din Blaj pentru înlocuirea locomotivei.

Asociaţia Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă în legătură cu pericolul reprezentat de trecerile de cale ferată. ”Linia pe care a avut loc accidentul reprezintă un coridor internaţional de transport proaspăt demolat şi reconstruit de la zero într-un proiect de reabilitare capitală care a costat până acum câteva miliarde de euro şi care e întârziat cu mai bine de un deceniu. Pe scurt, într-o Europă care elimină trecerile la nivel, noi le păstrăm pe construcţii noi, inclusiv prin oraşe mari, acolo unde se puteau realiza subtraversari la câteva zeci de metri distanţă! 

Cu alte cuvinte, discutăm despre soluţii de secol XIX pe miliarde de euro în secolul XXI. Trebuie amintit că această reconstrucţie capitală are un standard ruşinos. Deşi s-au investit bani de linie de mare viteză, linia permite maximum 160 km/h, cu numeroase limitări şi restricţii "direct din fabrică", unele chiar de 50 km/h, din cauza soluţiilor tehnice modeste. Solicităm Ministerului Transporturilor şi CFR Infrastructură să vină în cel mai scurt timp cu o soluţie clară de eliminare a trecerilor la nivel pe magistralele principale de cale ferată, iar pe proiectele noi de modernizare şi reconstrucţie să prevadă din start soluţii de secol XXI”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Citiţi şi:

 

Noul primar USR PLUS de la Alba Iulia nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local, dacă nu se vor înţelege cu PNL

 

Materiale erotice în schimbul unor imagini cu cardurile bancare. Cum au rămas patru persoane fără 60.000 de lei în conturi

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite