UPDATE VIDEO Afaceristul Alin Simota, acuzat de cămătărie şi privare de libertate, este prezentat cu mandat de arestare la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane, printre care şi afaceristul Alin Simota, au fost reţinute marţi seara de procurorii DIICOT Alba Iulia. Pentru o altă persoană s-a instituit obligaţia de a nu părăsi ţara. Inculpaţii sunt acuzaţi de constituire grup infracţional organizat, cămătarie, înşelăciune, lovire, şantaj, lipsire de libertate.

UPDATE: Procesul pentru arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi a început în jurul orei 15.30. Pe lângă Alin Simota au fost prezentaţi instanţei de judecată Moldovan Ioan Petru, Varodi Mihăiţă Mircea şi Muntean Florin Ioan. În cazul unei a cincea persoane, Bota Gheorghe, se judecă solicitarea procurorilor privind arestarea în lipsă a inculpatului.

Mandatele de reţinere au fost emise marţi seara, la ora 11.00. Miercuri cei patru inculpaţi vor fi prezentaţi Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Gruparea este constituită din opt persoane şi era specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că liderul grupării era Simota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

image

”S-au desfăşurat şapte percheziţii în Hunedoara, în continuarea cauzei care este cercetat Litera. Faptele sunt aceleaşi, constituire de grup infracţional organizat, cămătărie, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate, vătămări corporale grave. Rolurile în grupare erau stabilite precis, toate erau în acelaşi scop, respectiv în a obţine sumele de bani împrumutate şi cu dobânzile percepute, plus şi în alte scopuri. Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Gruparea a acţionat în perioada 2007 până la începutul anului 2011”, a afirmat marţi procurorul Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite