Universitatea din Alba Iulia are doi noi prorectori. Media vârstei echipei de conducere este de 39 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi-a întregit, vineri, echipa de conducere, prin numirea a doi prorectori noi. Este vorba despre două cadre universitare de la Facultatea de Ştiinţe Economice, numite în funcţie de rectorul Daniel Breaz, după consultarea Senatului.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi-a întregit, vineri, echipa de conducere, prin numirea a doi prorectori noi. Este vorba despre două cadre universitare de la Facultatea de Ştiinţe Economice, numite în funcţie de rectorul Daniel Breaz, după consultarea Senatului. De vineri, preiau funcţiile de conducere din eşalonul doi la UAB profesor doctor Adela Socol şi conferenţiar doctor Andreea Muntean.

Adela Socol (39 de ani) este originară din comuna Horea şi predă Contabilitatea şi gestiunea societăţlor bancare, Metode şi tehnici bancare, Audit bancar, Relaţii financiar-monetare internaţionale, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul universităţii. A început activitatea la UAB în 2000, ca asistent universitar la Catedra de Finanţe-Contabilitate. Din 2003 este lector universitar şi din 2006 conferenţiar universitar. Este doctor în Finanţe din 2003, fiind absolventă de Ştiinţe Economice, specializarea „Contabilitate şi informatică de gestiune” la Universitatea ”Babeş - Bolyai”. În perioada 2008-2012, a fost prodecan la Facultatea de Ştiinţe de la UAB. Este expert contabil.

Andreea Muntean (38 de ani) este din Alba Iulia, şi-a început cariera la UAB ca asistent universitar, în 2001 la Catedra de Management - Marketing. În 2007, a devenit lector universitar şi în 2013 conferenţiar universitar la Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, fiind şi membru în Senatul Universităţii. Titlul de doctor l-a obţinut în 2007, specializarea Marketing, la Academia de Studii Economice Bucureşti. În 2000, a absolvit Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Bănci şi Burse de Valori.

Cele două cadre universitare preiau funcţiile de la prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim (prorector pentru cercetare şi relaţii internaţionale până în 2016) şi conf. univ. dr. Lucia Căbulea (prorector pentru învăţământ, strategie instituţionala şi calitate până în 2016). Rectorul Daniel Breaz (40 ani) a fost confirmat în funcţie pentru un nou mandat de 4 ani. Luând în considerare şi vârsta rectorului, Universitatea din Alba Iulia are în prezent una dintre cele mai tineri conduceri din ţară, la nivelul învăţământului superior.

Rectorul Daniel Breaz, reales pentru încă patru ani la conducerea Universităţii din Alba Iulia

 

Pregătiri pentru alegeri la Universitatea din Alba Iulia. Rectorul Daniel Breaz va candida pentru un nou mandat

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite