Ţeapă de 2.000 de euro prin intermediul unui cont din Nigeria. Cum a fost convins un bărbat să trimită banii în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din judeţul Alba a fost ţepuit cu suma de 2.000 de euro în timp ce încerca să vândă un produs prin intermediul unui site de anunţuri.

Bărbatul spune că totul a început după ce a postat un anunţ de vânzare pe un site de anunţuri şi a fost contactat de un potenţial client. Având nevoie urgentă de bani şi interesul din partea cumpărătorului fiind ridicat, cei doi au început să discute termenii vânzării.

Bărbaţii au căzut de acord ca tranzacţia să se facă prin serviciul PayPal. Cumpărătorul a virat o parte din bani în contul păgubitului, câştigând astfel încrederea lui. La rândul lui, vânzătorul a virat o sumă şi el, urmând indicaţiile primite într-un e-mail în care i se solicita să achite banii respectivi ca şi garanţie pentru firma care va face transportul produsului. Contul respectiv era înregistrat în Nigeria, bărbatul din Alba neavând cunoştinţă de acest lucru. Cel mai probabil, contul era administrat de persoana care a pus la cale înşelătoria.

Depunerile de bani au continuat de ambele parţi sub diverse pretexte, totul culminând cu un e-mail primit de bărbatul ţepuit, prin care i se aducea la cunoştinţă că este câştigătorul unei sume de peste 10.000 de euro, în urma unei extrageri din cadrul unui concurs în care au intrat aproximativ 500 de tranzacţii.

Bărbatul a devenit suspicios în momentul când i se cerea să facă o nouă depunere în acelaşi cont în care virase şi sumele anterioare. A contactat cumpărătorul care l-a asigurat că nu este o înşelătorie şi că poate trimite banii pentru a-şi încasa premiul.

Vânzătorul a contactat şi reprezentanţii serviciului PayPal care i-au spus că tranzacţiile nu apar înregistrate la ei şi că este cu siguranţa vorba de o înşelăciune, urmând ca şi ei să facă cercetări şi eventual să blocheze contul în care s-au făcut plăţile. Tânărul păgubit s-a prezentat la poliţie pentru a înainta o plângere, cu toate că nu se aşteaptă să îşi recupereze vreodată banii.

Citiţi şi:

 

Expertiză tehnică finalizată în dosarul privind explozia din 2018 de la Fabrica de Arme Cugir. O femeie a murit carbonizată

 

Denumiri ciudate şi amuzante de localităţi din România. Unde se află cele mai bizare sate şi comune

 

Cifrele testării în masă pentru coronavirus în Alba: 1.000 de teste pentru 4.900 de persoane şi economii de 800.000 de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite