Solina Romania anunţă primele acţiuni de reconstruire a fabricii de 10 milioane de euro de la Alba Iulia, distrusă în incendiul din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Solina va fi reconstruită pe acelaşi amplasament
Fabrica Solina va fi reconstruită pe acelaşi amplasament

În urmă cu exact 1 an, fabrica Solina din Alba Iulia era distrusă de un incendiu uriaş care a provocat pagube de peste 10 de milioane de euro. Acum, reprezentanţii societăţii se pregătesc pentru reconstruirea fabricii.

La un an de la incendiul devastator care a distrus cea mai mare fabrică de condimente şi ingrediente alimentare din Sud-Estul Europei, reprezentanţii Solina Romania anunţă finalizarea conceptului noii fabrici, obţinerea certificatului de urbanism pentru construcţia acesteia şi demararea lucrărilor în primăvara acestui an. Board-ul grupului Solina a aprobat bugetul de investiţii pentru construcţia fabricii.

Privind spre viitorul industriei alimentare, ţinând cont de schimbările comportamentului consumatorilor şi trendurilor pieţei, echipa Solina Romania a creat conceptul noii fabrici cu gândul la provocările clienţilor săi. Construcţia va fi pe vechiul amplasament, ocupând acelaşi perimetru, dorindu-ne să fie şi mai eficientă şi mai sigură.

”Se spune că <ceea ce nu te doboară, te face mai puternic>, de aceea, ne vom concentra şi mai mult atenţia asupra procesului de cercetare-dezvoltare, pentru a reuşi să fim mereu cu un pas înaintea schimbării, propunându-le clienţilor noştri soluţii inovative şi relevante pentru business-urile lor de succes.  Abordarea în privinţa dezvoltării noilor concepte ale grupului Solina este orientată astfel încât să adreseze trei provocări esenţiale: soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, care sa răspundă dorinţei consumatorilor de a experimenta gusturi noi, soluţii sănătoase şi generatoare de satisfacţie”, afirmă reprezentanţii Solina Romania într-un comunicat de presă.

solina alba fabrica

Incendiul devastator izbucnit în dimineaţa zilei de 2 februarie 2019 a fost stins după 4 zile şi jumătate. Fabrica de la Alba Iulia, cea mai mare din Europa de sud-est în domeniu, a fost distrusă în totalitate. Cifrele intervenţiei pompierilor sunt edificatoare: 108 ore de intervenţie continuă, 26 de ofiţeri şi 142 de subofiţeri din 4 judeţe, 38 de autospeciale, 4 motopompe, 10 autocamioane salvate. La Alba Iulia sunt angajaţi aproape 300 de oameni. Grupul francez care deţinea fabrica a anunţat, îcnă din urmă cu 1 an, că aceasta va fi reconstruită. Societatea de asigurări Omiasig a despăgubit proprietarul companiei cu peste 10 milioane de euro.

Imagine indisponibilă

Fosta fabrică de condimente a fost distrusă în totalitate

”Încrederea şi prosperitatea comună sunt motorul care alimentează munca neobosită a fiecărui angajat, făcând posibilă continuitatea business-ului. De altfel, echipa dedicată, alături de vasta experienţă în domeniul industriei alimentare, condimentată cu pasiunea pentru savoare, stau la baza activităţii de procesare şi comercializare a ingredientelor alimentare. Astăzi, echipa Solina, în formulă completă, îşi derulează activitatea în România, fiind devotată ideii renaşterii companiei. Pas cu pas, încrederea s-a transformat în certitudine, iar fabrica temporară amplasată în Alba Iulia, laboratoarele, staţia pilot şi spaţiile de birouri au prins contur, devenind complet funcţionale la finele lunii Iulie 2019. Fabrica temporară din Alba Iulia este acreditată conform standardelor de calitate şi de siguranţă a alimentului, standard FSSC 22000”, mai susţine compania în comunicatul de presă transmis publicităţii. 

solina alba fabrica
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite