Şeful DIICOT Alba Iulia, procurorul Ioan Mureşan, urmărit penal şi pus sub control judiciar în dosarul Berbeceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA Bucureşti a anunţat miercuri seara începerea urmării penale şi punerea sub control judiciar a procurorului şef de la DIICOT Alba Iulia, cercetat penal în dosarul fabricat împotriva comisarului Traian Berbeceanu. Restricţiile au fost determinate de faptul că Mureşan a luat legătura cu un martor din dosar.

Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, urmărit penal în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, a fost pus sub control judiciar din data de 5 mai, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Măsura a fost dispusă pe toată durata urmăririi penale. DNA a informat, marţi, că măsura controlului judiciar a fost dispusă şi în cazul lui Nicolaie Cean – fost procuror DIICOT, în prezent procuror al Parchetului Tribunalului Alba, urmărit penal în acelaşi dosar.

Comunicatul DNA:

„În completarea informaţiilor legate de dosarul mediatizat prin comunicatele 300/VIII/3 din 19 martie 2014 şi 528/VIII/3 din 06 mai 2014, având ca obiect urmărirea penală faţă de MUREŞAN IOAN, procuror şef al DIICOT – ST Alba, MUNTEAN ALIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba şi CEAN NICOLAIE, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba, Biroul de informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul MUREŞAN IOAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, represiune nedreaptă şi fals intelectual. Măsura a fost dispusă pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 5 mai 2014, până la finalizarea urmăririi penale în cauză.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, la sfârşitul lunii aprilie 2014, după ce i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea lui MUREŞAN IOAN, în prezentul dosar, acesta i-a prezentat unui martor audiat în aceeaşi cauză penală, o declaraţie a unei alte persoane, pe care o obţinuse de la apărătorii săi. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul MUREŞAN IOAN i-a precizat că acesta îşi schimbase declaraţia şi în cuprinsul ei făcea diferite referiri la persoana martorului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul MUREŞAN IOAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

d) să nu depăşească raza teritorială a mun. Alba Iulia decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;

e) să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Şeful DIICOT Alba Iulia, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul în care comisarul şef Traian Berbeceanu îl acuză de fapte de corupţie

Planul şefului DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, prin care a obţinut denigrarea comisarului-şef Traian Berbeceanu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite