Se circulă cu viteza de 160 km/h pe calea ferată Coşlariu (Alba) - Sighişoara (Mureş). Primele teste dinamice VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul a circulat cu 160 de km/h. Foto: captură video
Trenul a circulat cu 160 de km/h. Foto: captură video

Compania Simens a realizat în luna iulie primele teste dinamice cu viteza de 160 km/h pe secţiunea de cale ferată Coşlariu (judeţul Alba) – Sighişoara (judeţul Mureş).

Între Coşlariu şi Sighişoara sunt 100 km, iar trenul IR 346 Bucureşti – Viena face 70 de minute. Tronsonul este parte a Coridorului IV unde lucrările au durat mai mulţi ani.

Testele au fost realizate în luna iulie pe Secţiunea 2: Coşlariu – Sighişoara, parte a Coridorului IV Pan European. Siemens Mobility România a finalizat cu succes implementarea şi punerea în exploatare pentru loturile 1 şi 2: Sighişoara – Aţel; Aţel – Micăsasa, care însumează peste 130 km linie de contact, încă din anul 2020.

Acestea au reprezentat una dintre cerinţele cele mai importante ale proiectului, pentru a putea corela standardele din România cu cele ale Uniunii Europene, în vederea obţinerii acreditării pentru interoperabilitate. 

Testele dinamice realizate în premieră în România au utilizat o soluţie Siemens compusă dintr-o locomotivă Smartron şi un pantograf Siemens, în parteneriat cu o firmă de renume din Europa, la viteza de 160 km/oră

Primele teste dinamice pe calea ferată confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat. 

„Prin realizarea acestor teste şi îndeplinirea tuturor condiţiilor şi cerinţelor din caietul de sarcini, Siemens Mobility România demonstrează încă o dată că este un partener de încredere pentru Căile Ferate Române şi că pune un mare accent pe tot ce înseamnă calitate şi respectarea cerinţelor beneficiarului“, transmite compania.

„Rezultatele verificării dinamice a liniei de contact, la mai bine de opt ani de la prima redeschidere a unei secţiuni nou reabilitate (Fir I Daneş -Dumbrăveni), confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat”, a declarat Bogdan Dobrica, Head of Project Execution, Siemens Mobility România.

„Dorim să mulţumim pe această cale tuturor specialiştilor implicaţi în realizarea acestor teste, deoarece pregătirea şi executarea lor a necesitat o impresionantă sincronizare din punct de vedere logistic şi operaţional. Avem nevoie de o nouă generaţie de trenuri şi linii moderne care să influenţeze în mod pozitiv viaţa a milioane de oameni. Ne dorim să ajungem şi la transportul 2.0 în România, care are peste 11.000 km de cale ferată, fiind una dintre cele mai extinse reţele feroviare din Europa. Cred că acest potenţial uriaş trebuie exploatat. Actualizarea sistemului la tehnologia modernă ar avea beneficii semnificative pentru România şi ar compensa şi starea actuală a infrastructurii rutiere”, a spus, la rândul lui, Adrian Stoica, CFO şi Managing Director, Siemens Mobility România.

Între Sighişoara şi Simeria sunt 169 km şi cel mai rapid tren face 2 ore şi 15 minute. Este un singur tren direct pe zi, însă este de aşteptat ca timpii să mai scadă pe viitor când vor fi operaţionale şi porţiunile de 160 km/h pentru trenurile IR de pasageri. În prezent, între Sighişoara şi Coşlariu cele mai rapide trenuri IR ating pe unele porţiuni 140 km/h.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mumia de Ibis de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, veche de peste 2.600 de ani

Dosar complex de corupţie, cu prejudiciu de 16 milioane de euro, retrimis la DNA. Pionul principal: un fost primar din Sibiu cu avere uriaşă

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite