Sală polivalentă cu dotări de ultimă generație, construită într-un orășel din Ardeal. A costat 12 milioane de euro VIDEO

0
Publicat:

Cea mai nouă și mai modernă sală de volei din România, o investiţie de 12 milioane de euro, va fi inaugurată în municipiul Blaj. Are o capacitate de aproape 2.000 de locuri pe scaune și va fi gazda echipei locale, campioană a României la volei.

Sala de volei din Blaj a fost finalizată FOTO Facebook/ Volei Alba Blaj
Sala de volei din Blaj a fost finalizată FOTO Facebook/ Volei Alba Blaj

„Inaugurarea Sălii Polivalente Alba Blaj va avea loc în data de 30 septembrie 2023! Sâmbătă, 30 septembrie, în Sala Polivalentă se vor juca primele meciuri oficiale de volei, într-un regal sportiv de excepţie, Supercupa României, care va aduce la Blaj cele mai bune echipe de volei masculin şi feminin din România, iar duminică, 1 octombrie, vom continua festivităţile de inaugurare cu multe surprize pregătite blăjenilor", a transmis primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

El a menţionat că, înainte de inaugurarea oficială, va fi organizat în luna septembrie un eveniment de tip „Ziua porţilor deschise", în cadrul căruia doritorii pot vizita toată sala.

„Finalizăm un obiectiv important al Blajului şi al judeţului: Prima Sală Polivalentă din judeţul Alba! Investiţia, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, efectuată din fonduri locale şi judeţene, este cea mai mare realizată în cei 19 ani de când activez în serviciul public!", a adăugat Rotar, primar din 2008, după ce anterior a fost viceprimar.

Acesta a mai scris că, după Supercupa României, Sala Polivalentă va găzdui primele meciuri europene disputate la Blaj, în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, Liga Campionilor, de către echipa de volei feminin din localitate.

Iniţial, investiţia, suportată din bugetul local al Municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, a fost estimată la 6,5 milioane de euro. Creşterea preţurilor la materialele de construcţii a pus administraţia în dificultate în ceea ce priveşte construcţia sălii polivalente.

„Suntem cu un deficit de aproximativ un milion de euro, bani pe care nu-i avem pentru achitarea ultimelor facturi. Sper să primim sprijin guvernamental. Alte localităţi şi alte zone au primit bani, prin Compania Naţională de Investiţii, să construiască săli întregi şi stadioane. Noi avem nevoie doar de un milion de euro ca să finalizăm sala. (...). Am găsit înţelegere şi la constructor (o firmă din Cluj - n.r.), care a prelungit durata de plată până la sfârşitul anului", a explicat, recent, primarul.

Cu o capacitate de aproape 2.000 de locuri pe scaune, care respectă toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive de volei, handbal, baschet şi tenis, noua sală polivalentă va găzdui din toamnă meciurile echipei feminine „Volei Alba Blaj", care, recent, a cucerit al şaptelea titlu naţional şi a disputat, de asemenea, finala Cupei CEV, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa.

Sala are aproape 2.000 de locuri FOTO Facebook/ Volei Alba Blaj
Sala are aproape 2.000 de locuri FOTO Facebook/ Volei Alba Blaj

În această vară, timp de o lună, la Blaj,  va fi în stagiu de pregătire şi echipa naţională de volei feminin, care va susţine, înainte de a pleca în Italia la turneul final al Campionatului European, şi două jocuri de verificare împotriva naţionalei Sloveniei, în 9 şi 10 august, partide ce se vor disputa însă fără spectatori.

Potrivit unui parteneriat încheiat cu federaţia de profil, meciurile naţionalei de volei feminin se vor desfăşura la Blaj timp de cinci ani. (Sursa video: Facebook/ Gheorghe Valentin Rotar)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite