Reţele electrice avariate după o furtună puternică produsă în Apuseni. Copaci smulşi din rădăcină de forţa vântului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună puternică de sâmbătă dupa-amiaza a afectat serios şi instalaţiile electrice, în special în zona munţilor Apuseni, unde mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini de vânt şi au căzut pe liniile electrice.

Prima avarie majoră a afectat toate liniile de 20kV alimentate din Staţia 110/20kV Gura Roşiei, respectiv localităţile Abrud, Bucium, Mogoş, Intregalde, Ciuruleasa, Roşia Montană şi parţial Lupşa, Bistra, Rîmeţ,  şi Câmpeni, numărul total al consumatorilor rămaşi fără alimentare cu energie electrică fiind de circa 3.700. 

Treptat problemele au fost remediate în urma intervenţiei formaţiilor SDEE Alba, astfel că activitatea de pregătire a alegerilor din secţiile de votare de sâmbătă dupa-amiaza s-a putut desfăşura normal.

Alte avarii mai mici au afectat grupuri de consumatori din localităţile Gârda de Sus (zona Camping), Câmpeni (cartier Muncel), Roşia Montană (sat Ignăţeşti) şi Lupşa (satele Vinţa şi Bârzani), la Call Center-ul operatorului de distribuţie a energiei electrice fiind înregistrate şi alte numeroase deranjamente individuale.

In cursul nopţii, după ora 1 dimineaţa, o altă avarie a afectat localităţile Bucium, Mogoş, Intregalde şi parţial Abrud, datorită unei defecţiuni la linia de 20kV care alimentează aceste localităţi. Majoritatea consumatorilor au fost alimentaţi în jurul orelor 3, la orele 5.30 defecţiunea fiind complet remediată.

“Şi în cursul zilei de duminică echipele SDEE Alba sunt pe poziţii pentru intervenţii rapide în caz de apariţie a unor avarii in instalaţiile electrice şi pentru a asigura astfel condiţii pentru o bună desfăşurare a activităţii în secţiile de votare. Peste 70 de angajaţi ai SDEE Alba vor lucra în trei schimburi, alte câteva zeci de electricieni, maiştri, deservenţi de utilaje şi ingineri fiind în consemn pentru a putea suplimenta, dacă va fi necesar, efectivele formaţiilor de intervenţie.”  a declarat Marius Ceteraş, directorul SDEE Alba.

Citiţi şi:

 

Foiţa de aur de 22 de karate descoperită la Germisara, furată şi apoi recuperată. Povestea artefactului vechi de aproape 2.000 de ani

 

Recomandare pentru purtarea măştii în spaţiile publice intens circulate din Ciugud. Comuna a intrat în scenariul ”roşu”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite