Regulamentul activităţii de taximetrie aprobat de Consiliul local Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Alba Iulia a aprobat, miercuri, regulamentul, caietul de sarcini şi contractul de delegare a gestiunii pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi. Potrivit noilor condiţii, taximetriştii cu maşini mai vechi de 5 ani pot cere prelungirea autorizaţiei. În proiectul aprobat se prevede că se pot folosi autovehicule cu vechime maximă de 10 ani.

Proiectul a mai fost dezbătut la o şedinţă anterioară a Consiliului Local, dar nu a fost aprobat pentru că taximetriştii au fost nemulţumiţi de prevederile regulamentului. În urma întâlnirii cu membrii comisiei juridice s-a hotărât scoaterea din articolul 19 a expresiei „o singură dată” şi introducerea textului „conform Legii 38/2003 cu completările şi modificările ulterioare”. Potrivit legii, autorizaţia se prelungeşte „o singură dată, pentru o perioadă de 5 ani, numai dacă sunt îndeplinite condiţiile privind procedura de atribuire a acesteia şi dacă autoturismul respectiv nu depăşeşte vechimea de 10 ani de la data fabricaţiei”.

Au mai fost moficiate şi alte articole, care să mulţumească atât taximetriştii, cât şi administraţia locală. Cel mai important articol modificat arată că, după amendamentul introdus de consilierii locali, taximetriştii vor putea presta servicii şi cu maşini mai vechi de 5 ani. 

Au mai fost făcute modificări la articolul 17, alineatul 4 în ceea ce priveşte departajarea solicitanţilor pentru autorizaţiile de taxi. Astfel că în loc de punctajul de la 1-10, s-a introdus următorul amendament: se vor acorda puncte de la 0-10. Şi textul privind gradul de protecţie al pasagerilor, a fost schimbat, respectiv peste 8 airbaguri – 10 puncte, 6 airbaguri – 8 puncte, 4 airbaguri – 6 puncte, 2 airbaguri – 4 puncte, 1 airbag – 1 punct, o airbaguri – o puncte. Înainte de introducerea acestor modificări a fost punctat astfel: peste 6 airbaguri – 8 puncte, între 4-6 airbaguri – 6 puncte, între 2 – 3 airbaguri – 4 puncte şi 1 airbag – 1 punct.

Consilierii locali au îmbunătăţit şi punctajul acordat taximteriştilor care deţin vechiculele în proprietate sau leasing. Au fost stabilite 4 puncte, pentru ambele categorii. Înainte fiind acordate doar 2 puncte autoturismelor în leasing. În prezent, la Primăria Alba Iulia sunt autorizate 230 de taxiuri. În 25 noiembrie, actualele contracte de delegare a gestiunii pentru activitatea de taxi expiră. Numărul maxim de autorizaţii taxi ce pot fi emise pentru Alba Iulia este de 240.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite