Reacţia interlopilor din Alba după arestarea comisarului Berbeceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetarea şi arestare comisarului-şef Traian Berbeceanu a căzut cum nu se poate mai bine pentru o serie dintre interlopii şi infractorii pe care i-a trimis după gratii de-a lungul anilor. Unii dintre aceştia exultă pe reţeaua de socializare Facebook, acuzându-l pe poliţist că le-a fabricat dosare.

Cel mai cunoscut dintre cei care au transmis mesaje este Raul Rus, zis Pricu, fost lider al lumii interlope din Alba Iulia. Bărbatul este urmărit internaţional de doi ani de zile pentru infracţiuni de proxenetism în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, instrumentat de BCCO şi DIICOT Alba Iulia. Raul Rus mai este condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, decizie care nu este definitivă, pentru infracţiuni de corupţie. 

„Dumnezeule că eşti sus şi vezi. Cineva acolo sus a văzut mai devreme decât credeam. Era şi cazul după

atâtea abuzuri, sute de oameni arestaţi şi umiliţi din cauza lui. Declaraţii luate sub presiune şi martori puşi numai să vină în instanţă să se ţină cont doar de prima declaraţie“, a scris Pricu pe pagina personală de pe Facebook.

Afirmaţiile acestuia au fost urmată de alte mesaje asemănătoare din partea altor personaje care au fost cercetate în trecut de comisarul şef, Traian Berbeceanu.

„Mâncate-ar Jilava şi Aiudu. Pe căţi ne-ai cadorisit tu cu puşcătoriile. Amu sper ca ţi-a venit timpul. Câte dosare false ai facut tu? Mai ai tupeul sa zici că e mârşăvie.

De ce lau lasat să vb atât cu presa? De ce nu i-au spart uşa mascatzi? Dacă era altcineva nu avea voie să vorbească cu nime sau să dea vreo declaraţie... Omu încă face ce vrea. Dacă era altul în locul lui era cu catuşe la mâini şi spartă uşa pe el.

Acum vorbeşte că s-au făcut magării, mârşăvii de l-au arestat. Asta ştie despre el că aşa face el, aresta lumea şi după aia obliga lumea să dea declaraţii false“.

Comisarul şef Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv joi la Curtea de Apel Alba Iulia. Este acuzat de procurorii DIICOT de sprijinire grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Alături de Berbeceanu au mai fost arestaţi soţii Gabriel Biriescu şi Anişoara Biriescu, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional nestructurat, care, potrivit procurorilor, ar fi fost protejaţi de comisarul şef în activitatea infracţională de evaziune şi delapidare cu produse petroliere.

Citiţi şi: 

Colegii poliţistului Berbeceanu: „Comisare fii puternic. Pe noi nu ne pot păcăli infractorii“

Scrisoarea comisarului-şef Berbeceanu: Acţiune mârşavă organizată de procurori şi de ofiţeri de informaţii

Şeful BCCO Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT

Patimile „Comisarului Cattani“, şeful BCCO Alba Iulia. Cum a învrăjbit şi protejat grupările de interlopi poliţistul Traian Berbeceanu

Povestea llui Traian Berbeceanu, superpoliţistul care i-a trimis în puşcărie pe interlopii din Alba, Hunedoara şi din Sibiu

Şeful de la Brigada de „Crimă Organizată“ Alba Iulia: „Indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului“

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, poliţistul anului în 2007, cercetat într-un dosar de crimă organizată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite