Proxenet arestat preventiv şi trimis în Franţa. Cum obţinea bani de pe urma iubitei sale şi jaful de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proxenet în vârstă de 32 de ani, care obţinea bani de pe urma prostituţiei practicate de iubita sa în Franţa, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia în baza unui mandat european de arestare.

L. Cătălin este acuzat de proxenetism săvârşit în cadrul unui grup infracţional organizat, de comerţ cu fiinţe umane, furt calificat, participare la o asociere de infractori, spălare sub formă calificată a produselor unei infracţiuni. Pedeapsa prevăzută de legislaţia franceză pentru aceste fapte este de până la 20 de ani de închisoare. Mandatul european de arestare a fost emis de Tribunalul Judiciar din Nancy, iar faptele au avut loc în perioada 2018 - 2019. În legea română faptele se regăsesc sub incriminarea de trafic de persoane, proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Cercetările realizate de autorităţile franceze au scos la iveală o echipă de circa 10 fete românce şi sud-americane ce se prostituau, fiind supravegheate noaptea de 3-4 oameni, printre care unii gestionau anunţurile, iar alţii se ocupau cu securitatea fetelor, astfel încât toţi profitau de banii din practicarea prostituţiei . L. Cătălin a fost identificat ca fiind proxenetul prietenei sale cu care forma un cuplu. El supraveghea şi gestiona anunţurile şi beneficia de veniturile prietenei sale. 

Anchetatorii francezi au mai reţinut faptul că, la data de 17 ianuarie 2019, în localitatea Saint Egreve, un alt cuplu implicat în acest dosar a fost agresat în camera de hotel şi a fost jefuit de o sumă mare de bani. Suspiciunile arată că românul ar fi fost implicat şi în acest caz.

”S-a furat autovehiculul acestui cuplu precum şi suma de 50.000 euro. Interceptările telefonice au arătat că L. C. ar putea fi implicat în săvârşirea acestei agresiuni. Audiată fiind, persoana solicitată a arătat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare din Franţa în vederea cercetării sale pentru faptele pretins a fi comise pe teritoriul statului francez întrucât a mai fost judecată şi condamnată pentru aceleaşi fapte şi motivat de faptul că şi-a întemeiat o familie pe teritoriul naţional”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia, din 8 septembrie 2020, prin care a fost pus în excecutare mandatul european.

Bărbatul a fost arestat preventiv şi a fost trimis sub pază judiciară în Franţa.

Citiţi şi:

 

O singură ofertă pentru serviciul de transport public din Alba Iulia. Ce firmă vrea contractul de 47 de milioane de euro

 

Centru multicultural cu sală de spectacole de 300 de locuri şi ruta Transcultural Apuseni, lansate la Aiud

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite