Proiect inedit pentru înveselit copiii internaţi la Spitalul Judeţean Alba. Zâmbete şi veselie în saloanele de la pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii internaţi în cadrul secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia vor avea parte în fiecare miercuri de zâmbete şi veselie.

Iulia Guş, o tânără voluntară din oraş, a gândit şi pus în practică un proiect de înveselit pacienţii mai mici, pentru a le transforma experienţa din spital într-una cât mai plăcută.

   

Prima acţiune din cadrul proiectului a avut loc miercuri, 12 iunie. Îmbrăcată într-un costum colorat de clovn, timp de o oră, Iulia a reuşit să transforme atmosfera din saloane într-una caldă şi prietenoasă, făcându-i pe copii să treacă mai uşor peste problemele de sănătate.

Cei mici au primit baloane modelate după gustul lor, s-au transformat în tigri, Spider-Man sau vrăjitori şi apoi au pornit pe holul secţiei la „vânătoare de urşi”.

   

Atât copiii, cât şi părinţii, s-au arătat foarte încântaţi să o cunoască pe Iulia, dar şi de ideea acestui proiect. Menţionăm că în cadrul picturilor se folosesc produse profesionale care nu sunt toxice, fără parabeni sau conservanţi. Aceste culori se îndepărtează de pe piele cu apă caldă şi săpun, şi nu pătează hainele. Picturile sunt de mici dimensiuni şi se realizează pe mânuţele copiilor şi pe faţă, doar cu acordul părinţilor.

Imagine indisponibilă

   

„Ştiu că vindecarea unui pacient ţine şi de starea lui de spirit, aşadar sunt convinsă că acest proiect va fi bine primit de către toţi copiii şi părinţii din spital”, spune Iulia, cea care îşi dăruieşte o parte din timpul ei liber, cu speranţa că poate ajuta la recuperarea mai rapidă a micilor pacienţi.  

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite