Primarul Mircea Hava despre ancheta DNA la FC Unirea Alba Iulia: „Finanţările sunt legale“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, susţine că banii alocaţi de Consiliul Local şi de Consiliul Judeţean pentru finanţarea activităţii de la clubul de fotbal Unirea au fost cheltuiţi în mod legal. DNA a învinuit patru persoane din conducerea clubului pentru înşelăciune.

Consiliul local a alocat în perioada 2005 – 2010 aproximativ 8 milioane de lei, în timp ce Consiliul Judeţean a plătit 3,5 milioane de lei, până în 2009. „Nu avem nicio problemă cu finanţările. Am fost chemaţi la DNA să explicăm de ce am dat banii. Am spus că din punctul nostru de vedere totul este legal. Cu o parte din bani s-au plătit fotbaliştii, iar acest lucru nu este înţeles. Discuţia este de ce Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 a plătit fotbaliştii“, a declarat Mircea Hava. Potrivit primarului, Asociaţia a acţionat în limitele legii.

„Eu nu am putut să spun dacă să ne constituim sau nu parte civilă. Mi-am respectat statutul de primar. Astfel de situaţii sunt peste tot în ţară. Reprezentanţii instituţiilor la club nu sunt vinovaţi pentru că nu au furat nimic. Din câte ştiu au fost controale de la Gardă, de la Finanţe, legat de activitatea Asociaţiei. S-a verificat ce au făcut cei de acolo cu banii, ce s-a plătit, cum s-a plătit şi lucrurile sunt legale. Nu s-a găsit niciun leu băgat în buzunar pentru nu s-a făcut lucrul ăsta“, a completat primarul.

Consilierii locali au decis în 24 ianaurie ca Primăria să se constituie parte civilă în dosarul penal în care se urmăreşte circuitul banilor publici la clubul de fotbal FC Unirea. Suma comunicată procurorilor Anticorupţie este de 8 milioane de lei.

Patru conducători ai clubului de fotbal FC Unirea Alba Iulia au fost învinuţi de procurorii DNA pentru înşelăciune. Cei trei fac parte din comitetul director al Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924.

Cei patru conducători sunt preşedintele clubului, Marian Sarmeş, fostul preşedinte executiv Nicolae Lupu, respectiv vicepreşedinţii Horia Bărdaş şi Oliviu Feneşan. Ultimii doi reprezintă în asociaţie Consiliul local Alba Iulia, respectiv Consiliul Judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite