Primarul din Blaj răspunde celor care critică pista de atletism dreptunghiulară: „Aberaţii preluate în goana după senzaţional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista dreptunghiulară a terenului de fotbal CIL din Blaj. Foto: Primăria Blaj
Pista dreptunghiulară a terenului de fotbal CIL din Blaj. Foto: Primăria Blaj

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, răspunde celor care au ironizat pista noua de atletism dreptunghiulară recent inaugurată la stadionul CIL din municipiul.

Primarul spune că a constatat cu surprindere lipsa de disponibilitate spre informare şi comunicare atât la o parte din mass-media, cât şi la ministrul sporturilor, Eduard Novak. 

”Puteaţi cu un efort minim - de nici 5 minute -  să vă informaţi în privinţa aberaţiilor pe care le-aţi preluat în legătură cu această investiţie, însă, în goana după senzaţional, aţi preferat să prezentaţi comentarii preluate de pe reţelele de socializare, în loc să mă apelaţi pe numărul de telefon afişat pe aceleaşi reţele de socializare”, afirmă primarul din Blaj, într-o postare pe Facebook.

Investiţia care a costat 260.000 de euro, dintre care 120.000 au fost cheltuiţi pentru modernizarea piztei de atletism, a fost inaugurată recent. Primarul susţine că este destinată celor care practică sportul la nivel de amatori.

Gheorghe Rotar speră că nu deranjează că un oraş de 20.000 de locuitori investeşte în sport, are performanţe majore în voleiul european sau în atletism. ”Vă invit la Blaj pentru a vă prezenta investiţiile Blajului în infrastructura sportivă şi pentru a discuta despre viitorul sportului şi strategia lui de dezvoltare (Blajul are o astfel de strategie deja  aprobată)”, spune edilul din judeţul Alba.

Potrivit acestuia, suprafaţa de alergare a stadionului CIL a fost dotată cu covor modern, astfel încât toţi iubitorii de mişcare din Blaj, indiferent de vârstă, să poată beneficia de un spaţiu modern pentru sport. 

pista atletism blaj

”Amenajarea acestei suprafeţe oferă condiţii optime pentru alergare, fiind o formă de respect pentru blăjenii care până acum alergau pe trotuarele din municipiu. Primăria Blaj nu şi-a propus să omologheze această suprafaţă de alergare. Nici nu se poate, deoarece în vecinătatea terenului de fotbal, pe trei laturi, există amenajat, cu fonduri europene, un parc şi nu există posibilitatea de a se asigura dimensiunile necesare pistei pentru omologare. Mă bucur că s-a amenajat această suprafaţă de alergare. Mă bucură şi modul cum aceasta a fost primită de blăjeni încă din primele zile, dovadă interesul foarte mare pentru a alerga la baza Veza”, spune Gheorghe Rotar.

pista atletism blaj

Acesta mai precizează că în strategia de dezvoltare a sportului pentru Blaj, realizată împreună cu vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Cristina Man, s-a stabilit ca pe stadionul municipiului Blaj din Parcul „Avram Iancu”, reabilitat în prezent de Compania Naţională de Investiţii prin proiectul „bază sportivă Tip 1”, să fie modernizată şi pista de atletism existentă, urmând a fi omologată conform cu standardele în vigoare.  

”Astfel, Blajul va beneficia, în viitorul apropiat, de două suprafeţe de alergare: o pistă modernă de atletism omologată la stadionul municipal din Parcul „Avram Iancu” şi o suprafaţă/pistă de alergare pentru agrement la terenul CIL din cartierul Veza”, a completat primarul municipiului Blaj.

Vă mai recomandăm:

 

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş - Turda va fi inaugurat la 1 decembrie. Ce spune fostul ministru Cătălin Drulă VIDEO

 

Un preot din Alba Iulia, diagnosticat cu COVID-19, a ţinut o slujbă, două botezuri şi o înmormântare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite