Preşedinta organizaţiei de femei din PNL Alba numită consilier  al ministrului Apelor şi Pădurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Ignat a plecat la Bucureşti de la conducerea Şcolii Generale Avram Iancu din Alba Iulia
Elena Ignat a plecat la Bucureşti de la conducerea Şcolii Generale Avram Iancu din Alba Iulia

Postul de consilier personal al ministrului Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, va fi ocupat de Elena Ignat, profesor de biologie şi director la Şcoala Avram Iancu din Alba Iulia.

Elena Ignat a declarat pentru Adevărul că se va ocupa, în principal, de promovarea proiectelor de mediu, prin care publicul larg să fie contientizat de importanţa conservării mediului înconjurător.

„Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, nu de puţine ori,  oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.Trebuie să venim cu iniţiative şi campanii prin care să fie educat publicul larg“, a spus Elena Ignat.

Proiectele ar urma să se adreseze elevilor, ONG-urilor, autorităţilor locale, dar şi factorilor de decizie în domeniu. „Vom pune un accent mare pe proiectele educaţionale, în care să implicăm elevii“, a completat Elena Ignat. Profesor de biologie, director de şcoală şi fost inspector şcolar general adjunct la IŞJ Alba, Elena Ignat deţine funcţia de preşedinte al Organizaţiei de femei a PNL Alba şi este membru în Biroul Permanent Naţional al PNL. Pentru postul de director al Şcolii „Avram Iancu “ din Alba Iulia a fost propusă Dana Slevaş, profesor de Limba şi Literatura Română, încadrată la aceeaşi unitate de învăţământ.
 

Miza la nivel naţional

La nivel naţional, miza negocierilor dintre PNL şi PSD se traduce astfel: în jur de 60 de secretari de stat, 110 preşedinţi de agenţii, 42 de prefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în instituţii deconcentrate la nivel judeţean.

După scrutinul din iunie 2012, atunci când USL a obţinut prima victorie electorală covârşitoare, conducerea social-liberală a operat prima rundă de schimbări, dar s-a rezumat doar la directorii din cadrul consiliilor locale şi judeţene. USL s-a apropiat apoi de campania electorală şi a susţinut, cu îndârjire, că instituţiile statului nu vor fi politizate, în cazul în care social-liberalii ar urma să câştige alegerile parlamentare.

Rămâne de văzut, dacă liderii USL vor trece la „decapitarea“ şefilor din administraţia publică, ce nu sunt membri de partid, ţinând cont de procentul de peste 60% obţinut la parlamentare. La nivelul fiecărui judeţ sunt în cauză aproximativ 70-80 de şefi sau adjuncţi ai instituţiilor şi companiilor de stat. (Text scris de Nicu Neag)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite