Poliţist din IPJ Alba condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent şef de poliţie din IPJ Alba ca fost ondamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale. Decizia a fost laută de Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a achitat pe inculpate pentru delpaidare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au începtat procesul penal în privinţa infracţiunii de delapidare şi au decis aplicarea unei amenzi administrative de 500 de lei. Agentul şef Vasile Bogdan P. a fost condamnat iniţial, de Tribunalul Alba, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, respectiv 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri oficiale.

“Admite apelul inculpatului. În baza art. 11 pct. 2 lit. a rap. la art. 10 lit. 1 ind. 1 Cpp încetează procesul penal pentru art. 215/1 CP. În baza art. 71/1 aplică 500 lei amendă administrativă”, se afirmă în minuta Curţii de Apel. Soluţia poate fi atacată cu recurs, iar competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Poliţistul este judecat pentru că a sustras şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane. Infracţiunile au avut loc în perioada februarie – mai 2012. 

Fapta a fost descoperită de superiorii poliţistului care au sesizat Parchetul. Banii însuşiţi de poliţist, prin falsificarea chitanţelor, au rezultat din contravenţii aplicate mai multor persoane. Poliţistul a recunoscut faptele şi a returnat integral suma de bani cu care a prejudiciat instituţia la care lucrează. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite