Pilotul rănit în accidentul de avion din Alba a murit la spital. Zaharia Groza avea 60 de ani şi era la a doua aterizare forţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul avionului care a aterizat forţat sâmbătă, pe un câmp agricol din zona comunei Vinţu de Jos. a decedat duminică la spitalul din Târgu Mureş. Deşi la momentul accidentului s-a precizat că acesta are doar fracturi la membrele inferioare, în final s-a dovedit că starea bărbatului era mult mai gravă.

Decesul bărbatului în vârstă de 60 de ani, Zaharia Groza, a fost anunţat, oficial, de fiul acestuia. ”De astăzi tata Zary este cu Domnul. Va rog sa va rugaţi pentru mama şi familia noastră”, a scris fiul pilotului pe Facebook.

Zaharia Groza a fost conştient când au ajuns echipele de salvare la el şi ar fi spus, după accident, că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forţat, deoarece l-ar fi „întors nişte rafale de vânt”. Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a observat incidentul. „Pacientul este în stare critică. A fost preluat de echipajul de terapie intensivă de la Alba Iulia, stabil hemodinamic, îl transferăm la Târgu Mureş (…) starea critică, trautatism cranian, fracturi multiple de membre, cu siguranţă pierde sange”, a declarat medicul Dan Badau, cu puţin înainte ca Zaharia Groza să fie transportat cu elicopterul spre Târgu Mureş.

pilot avion alba

În iunie 2013, Zaharia Groza a suferit fracturi la mâna stângă după ce a aterizat, din nou, forţat cu avionul. Pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar la un moment dat, datorită unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său, pe păşunea satului Teleac, comuna Ciugud.

pilot avion alba

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat sâmbătă pe un câmp din judeţul Alba, în apropiere de localitatea Vinţu de Jos. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai gărzii de intervenţie Sebeş, dar şi două ambulanţe. Pilotul avionului era conştient la sosirea ambulanţelor, dar prezenta fracturi în zona gleznelor. El a fost extras din avion şi a fost transportat la spital cu elicopterul.

Te-ar putea interesa:

Operaţiunea Monstrul! Un morun uriaş a fost pescuit accidental în Dunăre. Ce s-a întâmplat cu peştele

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite