Percheziţii în Alba la firma Carmes pentru evaziune fiscală în valoare de 2 milioane de euro din comerţul cu carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează miercuri dimineaţa 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu carne. Percheziţiile au loc la firma Carmes Alba SRL, care deţine un abator în localitatea Mesentea.

UPDATE 2

În judeţul Alba s-au efectuat percheziţii la abatorul firmei Carmes, din Mesentea. Trei persoane (o femeie şi doi bărbaţi) au fost duse la audieri, la Bucureşti. Înainte de a fi conduşi la audierile ce vor avea loc la Poliţia Capitalei, la sediul IPJ Alba cei trei au fost transferaţi într-o altă dubă de poliţie. Pe numele lor nu exista în acel moment ordonanţe de reţinere.

UPDATE 1

Potrivit unor surse din Poliţie, firma vizată de anchetatori este Carmes Alba SRL Mesentea, al cărei patron este Nicolae Cristea. Acesta este judecat la Alba pentru presupuse fapte de corupţie într-un dosar de fraudă din fonduri europene. Nicolae Cristea este acuzat că a produs un prejudiciu de 2,25 milioane de euro. În sarcina omului de afaceri, procurorii DNA au reţinut trei infracţiuni: folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de sume de bani din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în în numele lor; înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Inculpatul a fost achitat la Tribunalul Alba. Dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Alba Iulia. Firma Carmes Alba SRL este în procedură de insolvenţă. 

carmes alba

Foto: ziarulunirea.ro. Una dintre cele trei persoane ridicate pentru audieri

Percheziţiile sunt desfăşurate, în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la şapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spalăre de bani. La acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2013-martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii

nicolae cristea carmes

intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip-fantomă, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului. Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.000.000 de euro. Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun. Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Compania Elit Cugir, jucător important pe piaţa cărnii, în insolvenţă cu datorii de peste 10 milioane de euro

De ce a băgat miliardarul Dorin Mateiu firmele Elit şi Mercado în insolvenţă: sechestre ANAF pentru creanţe de 19 milioane de euro

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite