Patru reţineri pentru o înşelăciune de peste 76.000 de lei. Un suspect este condamnat la 8 ani după gratii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre cei patru bărbaţi ridicaţi la percheziţii
Unul dintre cei patru bărbaţi ridicaţi la percheziţii

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat importante sume de bani în legătură cu care există suspiciunea că provin din infracţiuni, precum şi mijloace tehnice care ar fi fost folosite la săvârşirea faptelor, în urma unor percheziţii desfăşurate vineri, 21 mai 2021.

Patru persoane au fost conduse la poliţie, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Una dintre acestea era urmărită, pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

La data de 21 mai 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat patru percheziţii, din care una în judeţul Alba, două în judeţul Argeş şi una în judeţul Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna mai a anului 2021, cele patru persoanele vizate de anchetă ar fi postat un anunţ, în numele unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu, oferind, spre vânzare, materiale de construcţii.

Ulterior, fiind contactaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, ar fi emis o factură falsă, în valoare de 76.846 lei, în numele societăţii din judeţul Giurgiu, cu toate că nu au nicio legătură cu aceasta, iar ulterior ar fi încasat-o, printr-un virament bancar.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate laptopuri şi telefoane, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, precum şi suma de 17.000 de lei. Cele patru persoane bănuite au fost depistate şi conduse la sediul poliţiei.

Printre acestea, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care era dat în urmărire, pe numele lui fiind emis un mandat de executare pedepsei privative de libertate, de 8 ani închisoare, pentru înşelăciune şi fals. Poliţiştii din Alba au fost sprijiniţi de poliţiştii din Argeş şi Dâmboviţa.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Povestea impresionantă de viaţă a unui pompier din Alba Iulia. Doi dintre copii i-au călcat pe urme

 

Fişe medicale false pentru permise de conducere. Percheziţii în Alba şi Cluj. 10 persoane vizate de anchetă

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite