Patron din Cluj trimis în judecată de DNA Alba Iulia pentru o fraudă de peste 8 milioane de lei din fonduri europene
0
Drept la replica
"După 6 ani în care am fost judecat de trei magistrați de la Judecătoria Alba Iulia și, de două ori, de Curtea de Apel Alba Iulia, am fost declarat nevinovat în dosarul la care face referire articolul dumneavoastră.
Procesul a durat 6 ani, perioadă în care am suferit prejudicii morale și financiare irecuperabile. Consider că acțiunile inițiate de DNA Alba Iulia, prin procurorul care a întocmit rechizitoriul, au afectat profund viața și viitorul familiei mele.
În prezent, numele meu este asociat în mediul online cu acuzații grave, deși instanța m-a declarat nevinovat. Această situație îmi creează dificultăți semnificative în reluarea carierei profesionale și în reconstrucția vieții personale.Public acest drept la replică pentru a restabili adevărul juridic și pentru a apăra dreptul meu la imagine.
15.05.2025
Mulțumesc,
Feur Tudor Simion"
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Feur Tudor Simion, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea unor infracţiuni care au avut ca finalitate o fraudă de peste 8 milioane de lei din fonduri europene.
Bărbatul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Potrivit DNA, în cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, participantă la licitaţia pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanţat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentaţiei de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experienţa necesară executării acelui gen de lucrări. Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.
Ca urmare a acestor demersuri, la data de 04 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion şi firma beneficiară a finanţării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziţie lucrări având ca obiect realizarea obiectivului „Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir”. Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăţie, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare şi documentele justificative privind câştigarea licitaţiei de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecinţa aprobării la plată a 8.272.473 lei, sumă cu care această instituţie s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului. Firma în cauză este Space Group SRL Cluj-Napoca. Inculpatul beneficiază, până la pronunţarea unei sentinţe definitive, de prezumţia de nevinovăţie. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 20 iunie 2017.