Nunta cu salmonella la pachet. S-au îmbolnăvit 50 de persoane. Poliția face cercetări in rem

0
Publicat:

Poliția Alba a deschis un dosar penal in rem (asupra faptei) în uma infectării cu salmonella a zeci de persoane care au mâncat ecler de la o nuntă ce a avut loc în comuna Cetatea de Baltă.

Poliția a deschis dosar penal FOTO IPJ Alba
Poliția a deschis dosar penal FOTO IPJ Alba

În total, 50 de persoane infectate, dintre care, vineri, 9 septembrie, era internate 34. Un pacient se află pe secția ATI la spitalul din Târnăveni.

Dosarul penal in rem a fost deschis pentru infracțiunea de nerespectare a măsurilor la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Nunta a avut loc la Căminul Cultural din Cetatea de Baltă, sâmbăta trecută. După ce o parte dintre nuntași, dar și alte persoane care nu au participat la nuntă au mâncat din eclerele date cadou acasă, au început să apară simptomele.

Activitate suspendată și amendă

„Deoarece în rândul celor simptomatici sunt și persoane care nu au participat la nuntă, dar au consumat eclere primite de la nuntași ca pachet pentru acasă, considerăm eclerul ca fiind alimentul incriminat. Menționăm că în meniul de la nuntă nu era inclus eclerul. 16 simptomatici nu au participat la eveniment, doar au consumat eclerele aduse la pachet”, spune diectorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

În urma unui control al DSP Alba, inspectorii au luat mai multe probe din laboratorul din Bucerdea unde au fost făcute eclerele. De asemenea, activitatea acestuia a fost suspendată.

„Prima măsură a fost suspendată activitatea laboratorului de cofetărie, întrucât alimentul consumat de către toți cei care au avut simptome, atât cei care au participat fizic la nuntă, dar si cei care nu au participat a fost eclerul. Având în vedere gravitatea situației, DSP Alba va lua la finalul anchetei, măsuri pe care legea le impune. Ca măsuri în astfel de situații se poate aplica amendă contravențională și suspendarea activității până la reigienizarea totală atât a spațiilor, cât și a angajaților”, a completat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite