Nereguli grave la „Drumul Dragostei“. A doua amendă pentru pensiunea din Alba unde zeci de oameni s-au îmbolnăvit la nuntă

0
0

DSP Alba a finalizat ancheta epidemiologică la pensiunea unde câteva zeci de nuntaşi au suferit o toxiinfecţie alimentară. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli grave, motiv pentru care au suspendat activitatea sălii de evenimente şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a finalizat ancheta epidemiologică la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” de la Vinţu de Jos, iar în urma controalelor inspectorii sanitari au constatat o serie de neconformităţi: 

- Lipsa evidenţei zilnice a stării de sănătate a angajaţilor

- Igienizare necorespunzătoare a spaţiilor frigorifice

- Vestiar utilizat şi în alte scopuri (depozitare diverse)

- Depozitare neconformă a produselor alimentare în spaţiile frigorifice

- Igienizare necorespunzatoare a spaţiilor aferente blocului alimentar 

- Lipsa cursurilor de igienă a personalului

  

O echipă a DSP Alba s-a deplasat la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” din Vinţu de Jos, în data de 30 iulie şi a demarat o anchetă epidemiologică, după ce mai multe persoane care au participat la o nuntă au necesitat îngrijiri medicale, prezentând probleme digestive, greţuri şi vărsături. S-au recoltat 13 teste de sanitaţie şi 6 de pe tegumentele personalului, 3 AMF (determinare aeromicrofloră) şi o proba de apă. S-au recoltat 11 exudate faringiene şi 11 coproculturi de la angajaţi.

Din cele 13 teste de sanitaţie de pe suprafeţe s-a stabilit că nouă depăşesc limita admisă. Dintre cele şase probe biologice de pe tegumentele personalului, un angajat a prezentat stafilococ, iar dintre cele trei probe AMF (aeromicrofloră) două depăşesc limita maximă admisă (au fost lucrate în laboratorul DSPJ Alba). S-au recoltat patru probe alimentare din meniul servit (aperitiv rece garnitură, gustare caldă, ciorba ţărăneasca de porc şi prăjitura asortata). În toate patru s-a izolat stafilococ (probele au fost lucrate la laboratorul DSVSA Alba);

”Pentru neconformităţile constatate, DSP a aplicat o amendă contravenţională pe persoană juridică în valoare de 10.000 de lei conform HG 857/2011, art.43, lit.b. şi a suspendat temporar activitatea în unitate până la remedierea deficientelor”, se afirmă într-un comunicat de presă al DSP Alba. Miercuri, 9 august, DSP Alba a obţinut rezultatele de la recontrolul efectuat după igienizarea şi dezinfecţia localului, urmând ca în zilele următoare unitatea să-şi poată relua activitatea. Angajatul care a fost identificat cu stafilococ a fost transferat la un loc de muncă fără risc de contaminare alimentară. 

O amendă de 8.500 de lei a fost aplicată şi de Direcţia Sanitar-Veterinară Alba, instituţie care a dispus închiderea blocului alimentar până la remedierea deficienţelor constatate. Aproape 40 de oameni au ajuns la spital în urma incidentului ce a avut loc la o nuntă desfăşurată în urmă cu aproape două săptămâni.

Citiţi şi:

 

Amendă şi sistarea activităţii în blocul alimentar, la pensiunea din Alba unde zeci de oameni s-au intoxicat la o nuntă

 

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Alba. 37 de persoane au ajuns la spital, iar 9 au rămas internate

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri