Inculpaţi condamnaţi la Tribunalul Alba pentru infracţiuni informatice. Au înşelat zeci de oameni pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deciziile au fost pronunţate de Tribunalul Alba. Foto Arhivă
Deciziile au fost pronunţate de Tribunalul Alba. Foto Arhivă

Tribunalul Alba a pronunţat în cursul lunii martie sentinţe de condamnare în cazul a trei persoane judecate pentru infracţiuni informatice. Doi inculpaţi au primit închisoare cu suspendare, în timp ce un al treilea a fost condamnat la măsura asistării zilnice pe o perioadă de şase luni.

Dosarele au ca obiect infracţiuni de înşelăciune prin intermediul internetului. Condamnările au fost pronunţate de intanţa de fond şi au putut fi contestate la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Într-unul din dosare inculpatul Szoke Ştefan Cristian a primit 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi a fost obligat la despăgubiri civile pentru ”fraudă informatică”. Bărbatul este judecfat pentru că a înşelat zeci de persoane cu locuri de muncă în străinătate. Inculpatul publica anunţuri pe internet şi solicita ”victimelor” sume de bani (de obicei 30 de euro) în schimbul intermedierii pentru obţinerea unui loc de muncă. După ce încasa banii, bărbatul dispărea şi nu mai răspundea la telefoanele persoanelor înşelate.

Un alt inculpat, Tufan Alexandru Ionuţ, a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată şi a fost şi el obligat să plătească victimeloir despăgubiri civile. Referiri la activitatea infracţională a acestuia pot fi găsite pe internet, pe diferite site-uri unde se manifestă persoanele înşelate. Tufan Alexandru Ionuţ vindea ”pachete de like-uri” sau ”dropuri” pentru jocuri, în special ”counter-strike”. Pe internet, bărbatul se recomandă ca ”pasionat de web şi computere”. Primea de la pasionaţii de jocuri sume de câteva sute de lei, după care se făcea nevăzut şi nu îşi respecta obligaţia asumată iniţial.

În al treilea dosar, inculpatul Dărămuş Nicolae a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni şi a fost obligat la plata daunelor materiale şi morale solicitate de partea civilă. Bărbatul este judecat pentru acces ilegal la un sistem informatic. Măsura educativă a asistării zilnice constă în obligaţia de a respecta un program stabilit de serviciul de probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi interdicţiile impuse de instanţă. Potrivit Codului Penal, măsura asistării zilnice se poate aplica doar minorilor

FOTO VIDEO Jaf sub ameninţarea armei la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Atacatorul a fost arestat preventiv

VIDEO Eroul de la Alba Iulia. Cum a ajutat cetăţeanul Radu Marta la prinderea unui infractor foarte periculos

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite