Ghid turistic pe telefon prin aplicaţia ”e-alba iulia”. Cum funcţionează şi ce atracţii pot fi descoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care ajung la Alba Iulia pot apela şi la un ghid turistic virtual pentru a afla cele mai interesante lucruri despre Cealaltă Capitală. Oraşul istoric are acum o aplicaţia de smart tourism numită e-alba iulia. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe Google play şi din App Store.

„Vino în cea mai mare Cetate din România cu Bluetooth-ul pornit şi caută toate surprizele din aplicaţie! Accesul la internet este gratuit, prin hotspoturile Wi-Fi existente în punctele cheie din Cetate. Răsfaţă-te cu cele mai interesante informaţii şi indicii despre Cetatea Alba Carolina. Totul din 1 Decembrie, de Ziua Naţională! Ne vedem în Cetate!”, astfel este descrisă aplicaţia lansată la Alba Iulia în 1 decembrie 2016.

După ce au aplicaţia descărcată, utilizatorii primesc alerte pe telefonul mobil despre locurile din Alba Iulia care merită descoperite, folosind tehnologia Bluetooth şi transmiţători radio (beacons). Conţinutul mesajelor diferă în funcţie de locaţia utilizatorului.

E-alba iulia este o aplicatie de proximitate, care ţine conectat utilizatorul cu oraşul. Turiştii sunt ghidaţi pentru a

image

explora atracţiile istorice, să ia parte la activităţile de vânătoare de comori, pentru a descoperi cele mai tari evenimente din oraş şi pentru a obţine cele mai bune oferte de la restaurante şi baruri locale.

Aplicaţia oferă, de asemenea, ”vocea cetăţenilor” care pot oferi feedback-ul autorităţilor locale cu privire la aspectele care au un impact mare în oraş. Mai mult, e-alba iulia este un instrument util, care poate promova afacerile locale. Aplicaţia a fost lansată, oficial, la conferinţa ”Alba Iulia Smart Citu 2018”, desfăşurată în 2 decembrie 2016.

Soluţia de comunicare cu cetăţenii din Alba Iulia, dar şi cu turiştii, prin hotspoturile WI-FI şi aplicaţia e-alba iulia, este parte a proiectului „Alba Iulia Smart City, dezvoltat de Orange România şi partenerii săi. Proiectul se va materializa cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, în 2018.

Citiţi şi:

Marea Unire a bucătarilor la Alba Iulia. Cum au sărbătorit Ziua Naţională cei 20.000 de oameni ajunşi în oraşul unirii

Garda Naţională de la Alba Iulia. Rolul jucat de soldaţii români în apărarea şi organizarea Marii Uniri de la 1918

Programul celor 100.000 de români veniţi la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918: ”serviciu divin, deschiderea adunării, cetirea rezoluţiunei”

Ziua Naţională a României. Cum se sărbătoreşte la Alba Iulia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

Povestea unui martor la evenimentul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918: „La Alba Iulia, iarna îmbrăcase oraşul în alb, dar ce căldură în sufletele noastre“

Alba Iulia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite