FOTO VIDEO Tensiuni la Alba Iulia, la finalul Zilei Naţionale. Sute de persoane din afara oraşului, blocate ore întregi din cauza transportului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii aşteapă de ore întregi autobuzele care ar trebui să îi ducă în parcări
Oamenii aşteapă de ore întregi autobuzele care ar trebui să îi ducă în parcări

Sute de persoane care doreau să ajungă în parcările amenajate la marginea oraşului Alba Iulia nu au putu face acest lucru din cazua blocării drumurilor de ieşire. Situaţia tensionată a provocat conflicte între oameni şi jandarmi, respectiv poliţişti, ajungându-se chiar la blocarea unor instersecţii.

UPDATE Situaţia a fost remediată după ore întregi de aşteptare. Jandarmeria şi Poliţia au decis să sprijine evacuarea oamenilor spre parcări cu autospeciale care au mers în faţa autovehiculelor de transport. De asemenea, au fost puse la dispoziţie şi microbuze ale Jandarmeriei. 

_______________________________________________

Mai multe autobuze ale STP au rămas blocate în trafic din cauza numărului mare de  participanţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi Centenarului Marii Uniri

La intersecţiile Calea Moţilor cu B-dul Horea şi strada Tudor Vladimirescu, în zona giratoriului de la Magazinul Unirea, câteva sute de oameni au transformat aşteptarea autobuzelor într-un protest, nemulţumiţi că nu pot ajunge în locurile unde şi-au parcat maşinile.oameni asteptare autobuze

La intersecţia dintre străzile Calea Moţilor şi Tudor Vladimirescu, jandarmii au făcut cordon pentru a elibera carosabilul. Administraţia oraşului a interzis încă din seara de 30 noiembrie accesul în Alba Iulia, fiind amenajate câteva mii de locuri de parcare în afara oraşului, iar pentru transportul în oraş au fost stabilite curse regulate de autobuze. 

trafic blocaj alba

”Sunt din Râmnicu Vâlcea. Am venit la cea mai frumoasă sărbătoare a românilor. A fost totul foarte bine până la plecare. La plecare, autorităţile din Alba Iulia nu au ştiut să gestoneze situaţia. Nu avem cu ce ajunge unde am parcat maşinile. Avem maşinile parcate la 6-7 km de aici, nu ne-au lăsat să intrăm cu maşinile în Cetate. Aşteptăm de trei ore, nu ne-a spus nimeni, nimic şi le-a interzis celor de la taxiuri să ne ducă acolo. Ne-au făcut să ne pară rău! Noi venim aici în fiecare an, de 10 ani, de la sute de kilometri, dar niciodată nu am fost în situaţia aceasta. Nu o să mai venim aici!”, a spus o femeie care aştepta în frig.

Potrivit Poliţiei, s-a ajuns în această situaţie pentru că foarte mulţi dintre participanţii la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au plecat aproape simultan spre locurile de unde ar fi trebuit să fie preluaţi de autobuzele societăţii locale de transport local. ”S-a circulat cu dificultate deoarece participanţii la evenimente, care au venit pe rând în cursul dimineţii, au plecat aproape în acelaşi timp. Poliţiştii au condus autobuzele prin oraş pentru a fluidiza traficul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar Luminiţa Prodan pentru Agerpres. O parte dintre protestatari au ieşit pe carosabil, cu intenţia de a bloca traficul, jandarmii intervenind pentru restabilirea ordinii. 

Drumul Alba – Sebeş (pe DN 1) este blocat si sute de oameni nu pot ajunge în locurile de parcare amenajate deoarece niciun autobuz nu a mai ajuns la ei de circa două ore. Oamenii sunt disperaţi pentru că afară sunt -6 grade Celsius şi mulţi au copii mici.

”Stăm ca proştii de trei ore şi nu vin autobuzele promise. Sute de oameni suntem pe Calea Moţilor, la giratoriu. Nu ştim la cine să apelăm, nu putem ajunge în parcările dinafara oraşului unde ne-au spus să lăsăm maşinile”, a spus un alt cetăţean. Peste 100.000 de persoane au fost prezente sâmbătă, 1 decembrie, la Alba Iulia, o parte dintre acestea venite din alte oraşe şi judeţe ale ţării.

Foto: alba24.ro

oameni alba

Accesul auto a fost limitat total în Alba Iulia în 1 Decembrie, începând cu ora 7,00, persoanele care au venit cu autoturismele personale trebuind să-şi lase vehiculele în jurul oraşului, în parcări temporare, de unde au fost preluaţi de autobuzele locale. Transportul înapoi trebuia realizat tot cu autobuzele societăţii care asigură acest serviciu la Alba Iulia,

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite