FOTO VIDEO Premierul Ludovic Orban la Alba Iulia. Ce a spus despre ”unirea” provinciilor româneşti cu autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică la Alba Iulia, în timpul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, că ”unirea celor trei provincii româneşti prin autostrăzi reprezintă o prioritate pentru Guvern”.

”Este unul din obiectivele noastre prioritare. Autostrada de pe coridorul IV Pan-european, cele cinci tronsoane de la Piteşti la Sibiu sunt 'prioritate zero'. De asemenea, Autostrada 'Unirii', cum îi spunem noi, Autostrada Tîrgu Mureş - Iaşi - Ungheni, şi nu numai Tîrgu Mureş - Iaşi - Ungheni, ci şi legătura cu graniţa de vest, de asemenea, reprezintă o prioritate. Tot printre priorităţi, reprezintă o 'prioritate tot zero' realizarea tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov”, a declarat premierul României.

Ludovic Orban a mai precizat că 1 Decembrie este "simbolul unităţii românilor, simbolul unor realizări spectaculoase, ce ar trebui să reprezinte imboldul gândirii, simţirii şi acţiunii fiecărui român, acum şi pe viitor". Premierul a apreciat că România "poate avea un destin măreţ, România are şansă să obţină respectul, aprecierea partenerilor noştri şi fiecare român are şansa să reuşească, în viaţă, în ţara lui".

Anterior momentului în care a făcut declaraţii, Orban i-a oferit unei persoane, care l-a abordat în mai multe rânduri pe traseul pe care primul ministru l-a parcurs de la Monumentul Marii Uniri la Sala Unirii, cartea sa de vizită, spunându-i că vor putea discuta oricând despre ceea ce acesta doreşte, dar nu la un moment festiv prilejuit de Ziua Naţională.

Imagine indisponibilă

”Oricând doriţi, vă las mobilul meu şi mail-ul, putem să abordăm orice temă doriţi dumneavoastră. Rugămintea mea, în schimb, este să nu folosiţi această ocazie, care e sărbătoare naţională, pentru a, cum să spun, pentru a da naştere unor discuţii care ...”, i-a spus premierul bărbatului, citat de Agerpres.

Imagine indisponibilă

Bărbatul i-a cerut şefului Guvernului să se ţină "de cuvânt" cu ceea ce PNL a promis. ”Puneţi în aplicare ceea ce aţi promis ? Noi avem încredere mare”, i-a transmis bărbatul premierului. Şeful Guvernului a participat duminică la manifestările organizate în Alba Iulia de Ziua Naţională, la împlinirea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

Citiţi şi:

 

FOTO Măsuri de securitate extreme la Alba Iulia. Lunetiştii au „ocupat“ clădirile din jurul Parcului Unirii

 

FOTO VIDEO Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Ceremonie militară la Monumentul Marii Uniri

 

VIDEO Corneliu Coposu, huiduit de Ziua Naţională a României. Cum a trăit marele lider ţărănist diversiunea de la Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite