Fostul spital din Ocna Mureş se transformă în centru de recuperare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea fostul spital devine bază de tratament pentru recuperare medicală
Clădirea fostul spital devine bază de tratament pentru recuperare medicală

Fostul spital din Ocna Mureş va deveni unitate medicală de recuperare. Centrul ar urma să fie înfiinţat în 2014 şi va beneficia de potenţialul balneo-climateric al zonei.

Primarul Silviu Vinţeler a declart miercuri că există surse de finanţare pentru ca proiectul să devină realitate. Viitorul spital de recuperare va completa centrul medical multifunţional care va deţine câteva specialităţi de bază în medicină.

“În Ocna Mureş există potenţial, voinţă şi surse de finanţare pentru a deschide un spital de recuperare, fără însă a neglija existenţa unui centru multifuncţional pentru problemele medicale ale locuitorilor oraşului şi a celor din localităţile învecinate, în total peste 30.000 de oameni. Reprezintă o investiţie ce poate atrage anual sume importante din tratamente medicale şi de recuperare, cu servicii specifice pentru diferite forme de asistenţă socială, privată sau de stat. Un spital de recuperare în Ocna Mureş este un moment important în refacerea economică şi socială a oraşului şi a localităţilor înconjurătoare. Există potenţial, atât uman cât şi natural”, a declarat primarul Silviu Vinţeler, 

Primarul din Ocna Mureş a participat, în perioada 25-27 ianuarie 2013, la “Forumul Internaţional pentru turismul de sănătate” de la Iaşi, alături de specialişti şi factori de decizie din domeniul turismului balneoclimateric din ţară şi din străinătate. În acest context, s-a promovat ideea turismului de sănătate ca formă de dezvoltare economică şi socială a zonelor cu potenţial balneoclimateric.

Primarul a mai spus că există cadre medicale care şi-au exprimat dorinţa de a lucra în viitorul spital. Spitalul orăşenesc a fost desfiinţat la 1 aprilie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite