Doi tineri, blocaţi pe un perete stâncos, deasupra Grotei Studenţilor, în Piatra Secuiului

0
Publicat:

Doi tineri, o fată şi un băiat, au rămas sâmbătă blocaţi pe peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor, din Masivul Piatra Secuiului, comuna Rimetea, au anunţat salvamontiştii din Alba.

Tineri blocați deasupra grotei  FOTO: Salvamont Alba
Tineri blocați deasupra grotei FOTO: Salvamont Alba

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba, sâmbătă, salvatorii montani din Alba au fost alertaţi, prin Dispeceratul Naţional Salvamont - o salvamont, despre faptul că doi tineri, o fată şi un băiat, sunt blocaţi în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor.

Cei doi tineri au transmis că s-au abătut de la traseul de creastă cu intenţia de a ajunge la Grota Studenţilor, pe grohotiş.

Tineri blocați deasupra grotei  FOTO: Salvamont Alba
Tineri blocați deasupra grotei FOTO: Salvamont Alba

"De asemenea, au mai comunicat că zona li s-a părut foarte periculoasă şi au accesat o altă variantă de întoarcere, însă au rămas blocaţi în peretele stâncos. Tinerii au fost sfătuiţi să rămână în locul în care se află şi unde sunt în siguranţă până la sosirea salvatorilor", au precizat reprezentanţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba.

Tineri blocați deasupra grotei   FOTO: Salvamont Alba
Tineri blocați deasupra grotei FOTO: Salvamont Alba

Mai mulţi salvatori montani s-au deplasat de urgenţă spre locul indicat.

"Tinerii au fost găsiţi teferi pe o brână înierbată. Urmează să se deruleze operaţiunea de coborâre de pe brâna pe care erau izolaţi până la un loc unde să nu mai fie expuşi pericolului", au precizat cei de la Salvamont Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite