Cum ajută administraţia din Blaj investitorii privaţi: a modernizat o stradă de acces la un depozit logistic de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona industrială a municipiului Blaj beneficiază de noi facilităţi odată cu modernizarea completă a străzii Aurel Vlaicu 2. Lucrările, demarate la începutul lunii martie, s-au încheiat în această lună, iar noua stradă de pe platfoma industrială blăjeană, dotată cu toate utilităţile, facilitează accesul la noul depozit logistic al firmei Karl Heinz Dietrich.

Compania Karl Heinz Dietrich îşi va începe activitatea în luna octombrie şi va deservi compania Bosch şi firmele care au cumpărat fostele hale ale fabricii de bere. 

Strada Aurel Vlaicu 2, în lungime de aproape 800 de metri, este, practic, o stradă pe care s-a lucrat de la zero, modernizarea acesteia fiind completă. Pe această arteră rutieră a fost turnat un covor asfaltic pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp, au fost construite rigole de beton pe o lungime de 700 m, au fost montate borduri din beton armat şi au fost amenajate trotuare din dale. Investiţia face parte din etapa a doua de reabilitare şi modernizare a străzilor din municipiul Blaj, demarată în acest an, valoare lucrărilor de modernizare completă a străzii Aurel Vlaicu 2 fiind de aproximativ 500.000 lei (cu TVA).

„Modernizarea străzii Aurel Vlaicu 2 continuă politica administraţiei locale de a sprijini investitorii din municipiul Blaj şi a fost realizată conform înţelegerii cu companiile Bosch şi Karl Heinz Dietrich, care va finaliza în aproximativ două luni lucrările la depozitul logistic. Vrem să asigurăm tot ceea ce este necesar, din punct de vedere al infrastructurii, pentru actualii şi viitorii investitori din municipiul Blaj”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Imagine indisponibilă

Compania Internaţională Karl Heinz Dietrich va deschide la Blaj, în acest an, un nou depozit logistic, în suprafaţă de peste 21.000 mp, investiţia fiind cifrată la aproximativ 25.000.000 lei. Centrul logistic va fi folosit pentru închirierea spaţiilor de depozitare de către Fabrica Bosch Rexroth din Blaj. Centrul va avea în componenţă un depozit, birouri şi anexe tehnice şi va avea ca funcţiune principală depozitarea, urmând să realizeze fluxul de aprovizionare cu marfă, respectiv recepţia şi expediţia marfurilor investiţiei Bosch de la Blaj. Conform estimărilor, noul depozit logistic va crea aproximativ 250 noi locuri de muncă la Blaj.

Imagine indisponibilă

Primăria Municipiului Blaj va reabilita, în următorii doi ani, aproape 9,5 km de străzi din Blaj, Tiur, Petrisat, Mănărade şi Spătac, în cadrul etapelor a doua şi a treia din Proiectul de modernizare şi reabilitare în arealul municipiului Blaj. Investiţiile vor costa peste 5,5 milioane de lei, aproape jumătate din sumă fiind alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin programul PNDL 2017-2020. La sfârşitul lucrărilor locuitorii din zonele respective vor beneficia de o infrastructură rutieră complet nouă, cu rigole, podeţe şi trotuare cu dale.

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite