Cum acţiona o grupare de proxeneţi români în zona Piacenza din Italia. Prostituatele, controlate cu pistolul la tâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituată susprinsă de Google Street View pe una din străzile controlate de proxeneţii români
Prostituată susprinsă de Google Street View pe una din străzile controlate de proxeneţii români

Autorităţile judiciare italiene au destructurat o grupare de proxeneţi români care controlau activităţile de prostituţie ce se derulau în zona oraşului Piacenza.

Cinci bărbaţi susnt acuzaţi că ”protejau” mai multe prostituate românce şi le ameninţau cu moartea pentru a le plăti sute de euro săptămânal. Întreaga activitate infracţională a grupării este dezvăluită în hotărârea de arestare preventivă a liderului acesteia, Călin Viorel, fost Giurescu, la solicitarea autorităţilor italiene, în baza unui mandat european de arestare.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani coordona, inclusiv din România, alţi patru proxeneţi care aveau misiunea de a convinge prostituatele să le plătească taxa de protecţie. Femeile erau ameninţate cu pistolul, fiind, astfel, convinse să le dea sume cuprinse între 250 – 300 de euro pe săptămână. 

Tinerelor românce le era „permisă” staţionarea în urma achitării sumelor de bani, cel puţin săptămânal, pentru ca acestea să poată ademeni clienţii şi asigurându-le o oarecare ”protecţie”. Controlul se exercita la periferia oraşuli Piacenza, în zona Roncaglia şi via Maculani.

”Pentru a deţine controlul zonelor mei sus menţionate, aceştia ameninţau toate persoanele care încercau să le împiedice activitatea ilicită, acţiuni în care numitul Călin (fost Giurescu) Viorel avea rolul de şef al grupării, pe care o conducea din România, ocupându-se să dea indicaţii referitoare la activitatea ilicită şi încasând o mare parte din banii proveniţi din actele de proxenetism, prin livrarea banilor pe carduri sau prin intermediul serviciilor de plată internaţională”, se precizează în mandatul european de arestare, admis definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 8 iulie 2021.

Ameninţate cu moartea la telefon, din România

Ameninţările cu moartea la adresa femeilor românce au început în anul 2014. În 2015, bărbatul a fost reţinut de autorităţile italiene, după care a fost plasat în arest la domiciliu. A reuşit să fugă şi a revenit acasă, în România, la Petroşani, de unde coordona activitatea celorlalţi patru proxeneţi rămaşi în Italia, printre care şi un frate de-al său. Le suna pe tinere şi le ameninţa cu moartea dacă nu plăteasc sumele de bani cerute. 

În 2018 a ajuns să ceară de la una dintre femei 400 de euro săptămânal. În martie 2018, Călin Viorel a ameninţat-o pe una dintre femei că „o va pune într-un cărucior cu rotile” dacă aceasta nu ar fi continuat să plătească suma stabilită. La un moment dat a fost de acord cu micşorarea taxei la 200 de euro pe săptămână, având în vedere reducerea activităţii.

Alte ameninţări se refereau la uciderea prin împuşcare, accidentarea cu maşina sau trimiterea unui moldovean să ”le aranjeze” dacă nu plătesc banii. ”S-a reţinut că infracţiunile au fost comise în circumstanţe agravante întrucât vizează mai multe şi au fost săvârşite prin ameninţări. În legislaţia română, echivalentul faptelor sunt cele de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare”, se mai susţine în hotărârea pronunţată de justiţia din România.

Călin Viorel nu a recunoscut infracţiunile şi nu a dorit să fie trimis în Italia. Pentru că nu a fost, încă, predat autorităţilor italiene, acesta încearcă să obţină plasarea în arest la domiciliu. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins cererea pe 9 august 2021, cauza urmând a fi luată în disucţie şi la ÎCCJ maraţi, 17 august.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Proces cu miză de aproape 1 milion de euro, pierdut de Schweighofer. Compania austriacă rămâne fără lemnul confiscat de stat

Touareg-ul cu girofar şi sirenă pentru Poliţia Locală, la dispoziţia primarului. Ce a decis instanţa în dosarul DNA

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite