Cum a fost înşelată o femeie din Alba Iulia cu peste 25.000 de euro prin metoda „accidentul“. Cine sunt autorii
0Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat joi, 8 iulie, două percheziţii pentru documentarea activităţii infracţionale a cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 38 de ani, bănuiţi de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, care sunt încarceraţi într-un penitenciar.
Din cercetări a reieşit că, în seara de 9 iunie a.c., ar fi apelat, din penitenciar, o femeie, de 72 de ani, din Alba Iulia, sub pretextul că ar fi reprezentanţi ai unui spital, iar fiica acesteia ar fi fost victima unui accident rutier grav şi i-ar fi solicitat 24.000 de euro, în vederea acoperirii unor costuri medicale.
Pentru a determina femeia să le ofere banii, unul dintre bărbaţi şi-ar fi schimbat tonalitatea vocii şi ar fi susţinut este fiica victimei, confirmându-i cele prezentate, motiv pentru care aceasta a dat curs solicitării şi a înmânat, unor persoane, care s-au prezentat la domiciliul ei, 25.246 de euro.
Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale, ieri, 8 iulie, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Caraş-Severin, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite mijloace de comunicaţii.
Cel puţin trei familii din Alba Iulia au fost apelate telefonic, pe fix, de persoane necunoscute. Un preot cunoscut din Alba Iulia a fost sunat de către o persoană care se dădea drept fiica sa, Alexandra B. şi care îl anunţa că este în stare gravă la Spitalul Judeţean Alba.
Vocea de la celălalt capăt al firului părea să cunoască o serie de detalii legate de familie. Chiar dacă preotului i s-a părut că ceva este în neregulă şi că vocea nu este a fiicei sale, totuşi s-a dus rapid la secţia de Urgenţe a spitalului. Mai mult, a sunat-o şi pe soţie, căreia i-a spus de asemenea să vină acolo. La faţa locului a constatat că era al treilea caz similar produs într-o singură zi.